Figo: Messi u Realu? Ma nemoguće...

Ne vjeruje da se to opet može desiti

Figo: Messi u Realu? Ma nemoguće...

E. Škorić

Luis Figo je 2000. godine iz Barcelone prešao u Real Madrid, no ne vjeruje da bi to danas moglo da se desi u slučaju Lionela Messija.

Prije skoro tačno 20 godina je Figo iz Barcelone otišao u Real i to je bila jedna od najkontroverznijih odluka nekog nogometaša. Od tada je Portugalac jedan od najomraženijih likova u Barceloni, a u Realu ga smatraju junakom.

Figo vjeruje da nije moguće da Messi napusti Barcu ovog ljeta i ode u Real Madrid ili bilo koji drugi klub.

"Ma gotovo je nemoguće da se desi nešto kao prije 20 godina i da Messi, kao u moj slučaju, Barcelonu zamijeni Realom. Nemoguće je u ovoj godini da bilo koji klub isplati Messijevu odštetnu klauzulu", rekao je Figo.

Govorio je i o eliminaciji Barcelone iz Lige prvaka od Bayerna (8:2).

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne osjećam ništa posebno. Mislim da su u finalu Lige prvaka ekipe koje su najviše pokazale ove sezone. Što se Barcelone tiče, neko će morati da snosi posljedice za takvu katastrofu".

Na pitanje može li PSG postati prvak Evrope, Figo je kazao: "PSG nas je uvjerio da je izuzetno kvalitetan, a onaj preorket nad Atalantom dodatno je ujedinio ekipu i dao joj samopouzdanje. Vjerujem da će imati puno motiva i želje u nedjelju, ali i Bayern je pokazao da je nezaustavljiv. Bit će to u svakom slučaju jedno sjajno finale", dodao je Figo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi