Mehanović: Stupčanica će da raste iz dana u dan, ovo je samo početak
FOTO: D. Kurbegović

Prvi golgeter tima iz Olova

Mehanović: Stupčanica će da raste iz dana u dan, ovo je samo početak · Intervju

H. Zilić

NK Stupčanica ostvario je najveći rezultat u historiji kluba.

Tim iz Olova je u baražu eliminisao Iskru iz Bugojna i tako izborio plasman u Prvu ligu FBiH.

Ne tako davno Stupčanica je bila član Kantonalne lige, a sada se u Olovu piše jedna prekrasna fudbalska priča.

Grad živi za klub, a slavlje nakon jučerašnjeg plasmana u Prvoj ligi FBiH preselilo se na ulice i ugostiteljske objekte gdje se slavilo duboko u noć.

Jedan od heroja Stupčanice u protekloj sezoni je napadač Fijad Mehanović koji je postigao čak 44 gola u takmičarskoj sezoni, a nakon prespavane noći govorio je za SportSport.ba o ovom nejverovantom rezultatu kluba iz Olova.

"Utisci se još uvijek nisu slegli, još uvijek smo pod uticajem ovog historijskog rezultata kojeg smo donijeli u grad Olovo i u NK Stupčanica. Iskreno, nismo ni imali toliku tremu jer smo od početka vjerovali jedni u druge", rekao je Mehanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

Napadač Stupčanice bio je noćna mora za sve ekipe u Drugoj ligi FBiH- skupina Centar, a onda i u baražu protiv Iskre. Da li postoji neka tajna?

"Jeste, istina je da sam dao 44 gola, ali neke tajne nema, naša ekipa igra napadački fudbal i rezultat svega toga su moji golovi."

Sada Stupčanicu očekuju izazovi u Prvoj ligi FBiH, a sjajni golgeter smatra da klub tu neće biti prozlanik.

"Što se tiče Prve lige, naša ekipa je uigrana, dugo smo na okupu i uz par pojačanja mislim da ćemo biti ozbiljan protivnik svima, a ne samo prolaznik kroz Prvu ligu. Očekivanja su gornji dio tabele."

Pomenuti baraž protiv Iskre je bio duel sezone, ali napadač Stupčanice je izdvojio još jednu utakmicu.

Oglasi

"Izdvojio bih domaću utakmicu protiv NK Bosna Visoko, ekipe koja nam je bila skoro do zadnjeg kola konkurent za prvo mjesto druge lige. Pobijedili smo 4:0, a ja sam postigao hat-trick."

Uprava radi lavovski dio posla, ali tu nije kraj.

"Uprava radi odličan i lavovski posao i imaju velike ambicije, tako da vjerovatno neće stati na ovome."

Kakva je atmosfera u gradu dan nakon historijskog rezultata, upitali smo prvotimca NK Stupčanica?

"U Olovu trenutno svi dišu kao jedan. Na svakom ćosku se priča o NK Stupčanica i našem ostvarenom rezultatu. Stvarno jedna prelijepa slika koja se šalje cijeloj Bosni i Hercegovini, a vjerujem i šire."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mehanović je za kraj razgovora imao jasnu poruku.

"Stupčanica će iz dana u dan da raste i da niže nove pobjede, ovo je samo početak."

Top Komentari

Salgijica
Babo htio dat zijad, a mama fahrudin, na kraju ispalo fijad. Il je mozda kad je prvi punto doso u selo, pa fijad, fijad vid dobrog fijada i na kraju mali Fijad dodje
2 3
Honduras
Fix
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti