Veliki dan u Olovu: Fudbaleri Stupčanice izborili plasman u Prvu ligu FBiH

U baražu bolji od Iskre iz Bugojna

Veliki dan u Olovu: Fudbaleri Stupčanice izborili plasman u Prvu ligu FBiH

H. Zilić

U revanš utakmici baraža za Prvu ligu FBiH, Stupčanica je u Olovu u sjajnoj atmosferi savladala Iskru Bugojno sa 3:0 i sa ukupnih 5:1 izborila plasman u Prvu ligu FBiH naredne sezone.

Gosti su imali prvu pravu priliku u sedmoj minuti kada je Zukanović pogodio prečku.

Nakon toga dobri napadi Stupčanice, a slavlje u Olovu nastupilo je u desetoj minuti kada je Karahmetović pogodio za 1:0.

Četiri minute nakon gola šansa za domaćine preko Karičića, ostalo je 1:0.

Iskra je potonula nakon gola, a Stupčanica je u 31. minuti odigrala još jednu dobru akciju, Karahmetović i Mehanović su sjajno kombinovali, izostala je realizacija.

Na odmor se otišlo s vodstvom Stupčanice od 1:0.

Oglasi

U nastavku prvi prijete domaćini. Mehanović je bio u sjajnoj prilici, zaustavja ga golman Tataraga. Pe tminute kasnije prijet Iskra preko Smajića, ostaje 1:0.

U 66. minuti iznenada se ukazala šansa za Iskru, Omerinović je pokušao lobovati golmana Kadrića, lopta odlazi pored gola.

Novo slavlje u Olovu u 69. minuti, Mehanović je pogodio za 2:0 i u tom trenutku završio sve dileme oko putnika u Prvu ligu FBiH.

Do kraja meča Hodžić u 86. minuti postiže pogodak za konačnih 3:0 i veliko slavlje u Olovu, te plasman Stupčanice u Prvu ligu FBiH.

STUPČANICA OLOVO - ISKRA BUGOJNO 3:0 (Karahmetović 10', Mehanović 69', Hodžić 86')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

STUPČANICA: Kadrić, Ćosić, Karamović, Sokolar, Čilić, Hodžić, Karičić, Karahmetović, Beganović, Alić, Mehanović.

ISKRA: Tataraga, Nebić, Kadunić, Musić, Omerinović, Pidro, Seferović, Zukanović, Smajić, Tutkur, Halilović.

Top Komentari

Lenox
Bravo cestitam!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi