Hrvat je koštao Leicester silne milione, a sada odlazi potpuno besplatno

Nije se izborio za mjesto u timu

Hrvat je koštao Leicester silne milione, a sada odlazi potpuno besplatno

E. Ganibegović

Hrvatski fudbaler Filip Benković nakon tri i po godine napušta Leicester City.

Ovaj defanzivac karijeru će nastaviti u Seriji A i to u ekipi Udinesea, gdje nastupa i bivši bh. reprezentativac Mato Jajalo.

Benković je dijete Dinamo Zagreba, a u Leicester je stigao za 14 i po miliona eura u ljeto 2018. godine, no nikada nije opravdao uloženi novac i sada s King Power stadiona u Italiju odlazi potpuno besplatno.

Dok je bio član nekadašnjeg prvaka Engleske, Benković je igrao na posudbama u Celticu, Bristol Cityju, Cardiffu i Leuvenu, a sada je konačno došlo vrijeme za rastanak. 

Ugovor s Udineseom Benković je potpisao do ljeta 2025. godine uz opciju produženja na još jednu.

Ove sezone Benković nije nastupio nijednom u dresu Leicestera, a nevjerovatan je podatak da je za tri i po godine upisao samo dva nastupa za ovaj tim. Odigrao je 13 utakmica za U23 ekipu, od čega dvije ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na vrhuncu forme bio je kao član Dinama za koji je igrao 76 puta i postigao šest golova uz tri asistencije. Tada je prema Transfermarktu njegova vrijednost iznosila 11 miliona eura, dok je sada čak devet miliona niža.

Također, Benković je upisao jedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske, a vidjet ćemo da li će po njega stvari u karijeri krenuti nabolje dok je član Udinesea.

Top Komentari

Mi_Ro
To moze samo Maminjo,proda anonimusa za milione..........
5 1
Krivaja Zavidovići
Interesantno da nije odigrao ni jedan jedini meč u Premijer ligi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi