Filip Čuić napušta Hajduk, ali ne pravi tako atraktivan transfer - Ostat će u HNL
Foto: Ivana Ivanovic - Pixsell

Ide u Zagreb

Filip Čuić napušta Hajduk, ali ne pravi tako atraktivan transfer - Ostat će u HNL

Eldar Ganibegović

Nekada veliki potencijal, 21-godišnji Filip Čuić, ovog ljeta napušta Hajduk, no ostati će u Hrvatskoj.

Italijanski insajder Lorenzo Lepore objavio je da će 21-godišnji bh. napadač Filip Čuić iz Hajduka preći u zagrebačku Lokomotivu.

Prije nekoliko dana isto to je najavio i Dalmatinski portal, te se čeka skoro ozvaničenje saradnje.

Ovaj 188 centimetara visoki napadač je proteklih pet godina bio član Hajduka, a ukupno je upisao deset nastupa i postigao jedan pogodak.

Novi sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, otpisao ga je nakon što mu je istekao ugovor i sada seli u glavni grad Hrvatsku.

Desnom bočnom Dini Mikanoviću i belgijskom veznjaku Vadisu Odjidja-Ofoeu su također istekli ugovori i oni napuštaju Poljud.

Oglasi

Što se Čuića tiče, podsjetimo da je dijete Tomislava, a prije Hajduka bio je i u kadetskom timu Dugopolja.

Igrao je pretprošlu sezonu na posudbi u NK Radomlje, a u slovenačkoj Prvoj ligi postigao je pet golova i dodao jednu asistenciju na 23 nastupa.

Za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine je na sedam nastupa postigao šest golova, a postigao je i jedan pogodak za U-21 selekciju u isto toliko nastupa.

Potražite više informacija na temu HNL:

Šuška se da bi Hajduk mogao pojačati Edin Džeko, a ostaje da vidimo šta će biti od toga.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi