Ponoćni zemljotres u Splitu i vijest koju Hrvatska čeka: "Blizu je..."
Bivši reprezentativac Hrvatske blizu Poljuda (Foto: Instagram / Ivan Rakitić)

Stiže Raketa

Ponoćni zemljotres u Splitu i vijest koju Hrvatska čeka: "Blizu je..."

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk mogao bi u novu sezonu ući s nekoliko vrhunskih zvijezda u svom timu. Jedna od njih je Ivan Rakitić koji je navodno pred potpisom za tim s Poljuda.

Hajduk želi titulu prvaka Hrvatske u Splitu. Posljednja je osvojena davne 2005. godine i rukovodstvo tima s Poljuda maksimalno se trudi da dovede prava pojačanja s kojim bi napali Dinamo.

Brojne zvijezde mogle bi nositi dres splitskog velikana naredne sezone. Tu su već Marko Livaja i Ivan Perišić, navodno bi u Splitu mogao završiti i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, no najbliži dres slavnog kluba je Ivan Rakitić.

Legendarni hrvatski veznjak (36) proveo je proteklih šest mjeseci u Saudijskoj Arabiji, gdje je nastupao za ekipu Al-Shabab. Ipak, čini se kako mu je već dosta i spreman je za veliku odluku za karijeru.

Al-Shabab je navodno saopštio čelnicima Hajduka da im neće praviti probleme u poslu ako se dogovore s Rakitićem. Novinar Nicolo Schira večeras je izazvao zemljotres u Splitu.

"Ivan Rakitić je sve bliži Hajduku", kratko je napisao italijanski novinar.

Oglasi

Hajduk bi tako mogao dobiti još jedno spektakularno pojačanje. Rakitić u nogama ima još ozbiljnog fudbala i mogao bi biti ključni faktor u borbi za titulu prvaka koju u Hajduku čekaju već dvije decenije.

Čuveni 'Raketa' iza sebe ima zaista spektakularnu karijeru koju je počeo u švicarskom velikanu Baselu. Potom je igrao za Schalke i Sevillu, a od 2014. do 2020. godine najbolje godine karijere provodi u Barceloni.

S Kataloncima je osvojio apsolutno sve, da bi se potom vratio u Andaluziji i dres Seville nosio je još tri i po godine.

Oglasi

Tokom karijere sa Sevillom je uzeo dva trofeja Evropske lige, dok je vrijeme provedeno u Barceloni nešto što će čitav život pamtiti.

U šest sezona u jednom od najvećih klubova svijeta uzeo je Ligu prvaka, četiri trofeja La Lige i Kupa Kralja, dva Superkupa, UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Hrvatske Rakitić je nastupio 106 puta i postigao je 15 golova. Najveći uspjeh mu je srebro iz Rusije 2018. godine.

Treba svakako istaći da je Rakitić za saudijski Al-Shabab u proteklih šest mjeseci odigrao samo osam utakmica uz učinak od gola i asistencije.

U timu očigledno smatraju da mogu bez njega jer će lagano dovesti zamjenu, a to Hajduku itekako paše.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Haha dzeko igra u zadnjoj sezoni mozda evropsko takmicenje sa splitom, zasto ne? Moze ta ekipa doci do evropskog takmicenja! To bi bas jako bilo!
0 0
struja
Bili rade na podmladzivanju...?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi