Đurbuzović predao izvještaj, čeka se odluka novih čelnika FK Željezničar

Ko će na trenersku poziciju?

Đurbuzović predao izvještaj, čeka se odluka novih čelnika FK Željezničar · Saznajemo

Admin Čaušević

Novo rukovodstvo FK Željezničar na čelu sa Admirom Tunovićem će u narednom periodu donijeti konačnu odluku u novom treneru. Danas je obavljen razgovor i sa "spasiteljom" Hajrudinom Đurbuzovićem koji je Plave spasio od ispadanja iz elitnog ranga bh. fudbala.

Željezničar je po završetku sezone dobio novo rukovodstvo. Za predsjednika Upravnog odbora je imenovan Admir Tunović. Prvi zadatak će biti pronalazak novog trenera.

Kako SportSport saznaje Đurbuzović, posljednji od pet trenera ili vršilaca dužnosti trenera Plavih, je danas predao izvještaj o svom radu u minulom periodu.

Iskusni trener je obavio razgovor sa klupskim rukovodstvom poslije kojeg još nije pala i definitivna odluka ko će biti šef stručnog štaba trofejnog kluba sa Grbavice.

Kao jedan od vodećih kandidata za novog trenera slovi i Denis Ćorić koji je u proteklom polusezoni uradio vrhunski posao na klupi Posušja.

Također je proteklih dana obavljen razgovor i sa legendarnim reprezentativcem BiH, Elvirom Rahimićem koji bi mogao postati novi sportski direktor.

Oglasi

Na Grbavici bi konačnu odluku trebali donijeti u narednim danima pošto je potrebno izraditi i plan priprema kao i početi rješavati igračku križaljku.

Do sada se špekuliše o velikom broju odlazaka. Antonio Pavić i Vahid Selimović su već spakovali kofere i otišli s Grbavice, a isto čeka i Nedima Mekića.

Očekuje se veliki broj odlazak, a samim tim i dolazaka što znači da bi Plavi novu takmičarsku godinu trebali dočekati u potpuno novom ruhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve to bi trebalo uslijediti nakon što bude i zvanično jasno ko će voditi Plave, a nakon toga je za očekivati i dolazak pojačanja u punom smislu riječi kako bi se što prije zaboravila minula sezona te okrenula nova stranica.

Željezničar tokom ljeta neće imati evropskih obaveza, start nove sezone je planiran za početak augusta pa će trener ko god to bio imati dovoljno vremena da pripremi ekipu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Zelimo evropski i moderni Zeljeznicar !
1 0
Taceoni
Cuj to zar nije evropski Željeznicar e svssta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi