Filip Kostić roni suze usred Gelsenkirchena - Scena nikako ne sluti na dobro
Ogroman hendikep za Srbiju (Foto: AFP)

Loše vijesti za Srbiju

Filip Kostić roni suze usred Gelsenkirchena - Scena nikako ne sluti na dobro

Midhat Šljivak

Filip Kostić je u suzama završio utakmicu s Engleskom. Fudbaler Juventusa napustio je meč zbog povrede u finišu prvog dijela.

Loše je prvenstvo Evrope počelo za reprezentaciju Srbije. Već u prvom meču protiv Engleske ostali su bez veoma bitnog člana ekipe.

Filip Kostić zbog povrede je morao napustiti meč koji se igra u Gelsenkirchenu. Teško je ovo palo vezisti reprezentacije Srbije i to se jasno moglo vidjeti po suzama u njegovim očima.

Umjesto Kostića Dragan Stojković je u igru uveo Filipa Mladenovića, pa se u formaciju 3-5-2 neće ništa mijenjati.

Kostić je na početku utakmice imao i jedan žestok okršaj s Judeom Bellinghamom. Bilo je tu naguravanja i teških riječi, ali sve je smirio iskusni sudija Daniele Orsato.

Oglasi

Nažalost, lijevi vezni Orlova na kraju je morao napustiti meč i vidjet ćemo o kakvoj povredi se radi u ovom slučaju. Sudeći prema suzama, nikako nije dobro.

Kostiću je večerašnji nastup bio 64. za nacionalni tim. Postigao je tri gola.

Ostaje nam da vidimo je li mu duel protiv Engleza posljednji na Euru. Ako to bude slučaj to bi bio ogroman udarac za Stojkovića i Srbiju.

Treba svakako istaći da Engleska vodi protiv Srbije s 1:0 nakon 45 minuta igre. Jedini pogodak postigao je Jude Bellingham na asistenciju Bukaya Sake.

Oglasi

Filip Kostić otpisan u Juventusu

Srpski fudbaler ovog ljeta vjerovatno neće ostati član torinskog Juventusa. On je otpisan kod novog trenera Thiaga Motte.

Nije lijevi bočni pokazao previše u dresu Stare dame. Doduše, nisu Bianconeri ni blistali otkako je on prije dvije godine došao u klub, no on je jedan od onih na koje novi trener neće računati u narednoj sezoni.

Međutim, odlazak iz Juventusa ne znači kraj svijeta za 31-godišnjeg fudbalera. On na stolu navodno već ima ponude turskih velikana Fenerbahčea i Galatasaraya i neće biti iznenađenje ako karijeru nastavi u nekoj od ovih ekipa.

Kostić je prethodno uz dosta uspjeha nosio dres njemačkog Eintrachta iz Frankfurta, a nastupao je još za HSV, Stuttgart, nizozemski Groningen. Karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi