Domaćin 'nabrijao' Srbe uz 'Marš na Drinu', Englezi potom žestoko izviždali himnu Srbije
Zanimljive scene na zagrijavanju

Zanimljive scene u Gelsenkirchenu

Domaćin 'nabrijao' Srbe uz 'Marš na Drinu', Englezi potom žestoko izviždali himnu Srbije

Midhat Šljivak

Srbija i Engleska u Gelsenkirchenu igraju prvi meč grupne faze Evropskog prvenstva, a pred sam početak meča desilo se nekoliko zanimljivih situacija. Srpski fudbaleri su od domaćina dočekani pjesmom 'Marš na Drinu', da bi potom tokom intoniranja himne Englezi zvižducima ispratili 'Bože pravde'.

Srbija protiv Engleske traži iznenađenje u 1. kolu prvenstva Evrope. Duel u Gelsenkirchenu prepun je žestine, a to se dalo vidjeti na ulicama ovog njemačkog grada.

Obje selekcije će imati veliku podršku u ovom susretu, a pred izlazak na zagrijavanje domaćin je odlučio dodatno nabrijati reprezentaciju Srbije.

Sa zvučnika Veltins Arene tokom izlaska fudbalera Srbije na zagrijavanje pušten je 'Marš na Drinu'. Ovacijama su to dočekali navijači Orlova i zapjevali su ovu pjesmu.

Fudbaleri su njihovu pjesmu istog trenutka pozdravili i spremni su večeras dati sve od sebe da dođu do dobrog rezultata protiv favorizovanih Engleza.

Oglasi

Pred sam početak utakmice desio se još jedan zanimljiv detalj. Himna Srbije žestoko je izviždana od strane engleskih navijača.

Samo što je sa zvučnika puštena 'Bože pravde' Englezi su počeli zviždati i negodovati i nisu ispoštovali himnu protivničke selekcije.

Razlog tome je vjerovatno činjenica da su se tokom himne Engleske 'God save the King' čuli određni zvižduci, pa su ovi odlučili još žešće uzvratiti tokom intoniranja nacionalne himne Srbije.

Englezi već na otvaranju opravdali ulogu favorita

Srbija je dosta defanzivno ušla u utakmicu i Englezi su to iskoristili već u 13. minuti kada su došli do prednosti u ovom susretu.

Oglasi

Bukayo Saka je probio defanzivni bedem kojeg je postavio Dragan Stojković. Puklo je po desnoj strani, uslijedio je centaršut, a na pravom mjestu se našao fenomenalni Jude Bellingham za prednost Gordog Albiona od 1:0.

Nije se sigurno Stojković nadao da će primiti rani pogodak. Sada su Orlovi u ozbiljnim problemima i moraju juriti prednost, što će Engleskoj ostaviti dosta prostora.

Ipak, igra se 90 minuta. Vidjet ćemo hoće li Srbi uspjeti napraviti nešto konkretno u fazi napada gdje ih predvode poznata lica Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović.

Za sada to ne izgleda baš najbolje od izabranika Dragana Stojkovića, no ima još da se igra.

Top Komentari

Ado_GTI
Gledaj im transparenta Srbski Brod, Bože svašta. Ja znam da samo ima Bosanski Brod i Slavonski Brod.
7 0
Alenizmostara
England, England...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi