Ni Srbi ne vjeruju odakle su ovi momci došli zbog Orlova: "Volimo Srbiju"
Zanimljiva ekipa na tribinama (Foto: AFP)

Prevalili su dug put

Ni Srbi ne vjeruju odakle su ovi momci došli zbog Orlova: "Volimo Srbiju"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije od 21 sat u Gelsenkirchenu igra meč 1. kola Evropskog prvenstva protiv selekcije Engleske. Orlovi će imati veliku podršku navijača koji su stigli sa svih strana svijeta, a tu je čak i nekoliko navijača koji nemaju apsolutno nikakve veze sa Srbijom.

Srbija prvenstvo Evrope otvara protiv najtežeg mogućeg protivnika. Engleska ulazi kao favorit za osvajanje takmičenja, a i protiv Orlova su ogromni favoriti.

Ogromnu podršku imat će Srbija s tribina stadiona u Gelsenkirchenu. Navijači su stigli sa svih strana svijeta, a među njima su se pojavila i trojica momaka koji nemaju apsolutno nikakve veze sa Srbijom.

Trio iz Gane ogrnut srpskim zastavama stigao je na tribine. Reporteri su ih pitali otkud uopšte u Njemačkoj i baš sa zastavama Srbije.

"Iz Gane smo. Ovdje smo jer volimo Srbiju", poruka je ovih navijača.

Ne kaže se uzalud da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ovi navijači su definitivno dokaz da je tako.

Oglasi

Treba napomenuti da za sada oko stadiona u Gelsenkirchenu nema nikakvih nereda. Danas ih je bilo i to dosta.

Engleska u večerašnji meč protiv Srbije ulazi kao ogroman favorit. Gareth Southgate i Dragan Stojković su odabrali ove sastave.

Srbija: Rajković - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Vlahović, Mitrović.

Engleska: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Aleksander-Arnold, Rice, Saka, Bellingham, Foden i Kane.

Oglasi

Šestorica Srba završila iza rešetaka

Nakon današnjih nereda u Gelsenkirchenu šestorica Srba su završila iza rešetaka.

Od jutra su ulice ovog njemačkog grada ispunjene navijačima Srbije i Engleske. Došlo je do određenih nesuglasica, a u svemu su sudjelovali i Albanci.

Poslije jednog obračuna reagovala je njemačka policija. Zaustavili su haos u jednom kafiću, a sve ja okončano hapšenjem šestorice državljana Srbije.

Za njih će ovo Evropsko prvenstvo vjerovatno biti završeno jer im izvjesno neće biti dozvoljeno da ostanu na tlu Njemačke u narednom periodu.

Top Komentari

user1676286668
Dao im prickousti sendvic i sok i zastave da dodju da gledaju.
2 0
AlphaStrong
Hahaha, morali su da popune prazninu kad su zatvorili onu šestoricu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi