Juventus pobjedom protiv Monze ovjerio treće mjesto u Seriji A

38. kolo

Juventus pobjedom protiv Monze ovjerio treće mjesto u Seriji A

Eldar Ganibegović

U okviru 38. kola Serije A, ujedno i posljednjeg, Juventus je na svom terenu slavio rezultatom 2:0 protiv Monze i ovjerio treće mjesto na tabeli. 

Prvo veće uzbuđenje u 17. minuti. Fagioli je primio dobar pas, šutirao s vrha kaznenog prostora i pogodio prečku gola Monze.

Osam minuta kasnije nova šansa za Juventus. Yildiz je našao prostora za šut i šutirao, ali je njegov udarac blokiran.

Zatim je sve bilo završeno u dvije minute. Prvo je u 26. minuti Chiesa doveo Juventus u prednost na asistenciju Milika.

Samo dvije minute kasnije nakon kornera koji je izveo Fagioli, Alex Sandro pogađa glavom u svojoj vjerovatno posljednjoj utakmici u dresu Juventusa.

Monza je mogla do gola u 52. minuti. Birindelli je pokupio jednu odbijenu loptu, ali brani golman domaće ekipe.

Oglasi

Okvir gola je ponovo bio saveznik Monze dvije minute kasnije kada stativu pogađa Chiesa, da bi isti igrač propustio i dobru priliku u 61. minuti.

Monza je utakmicu završila s 10 igrača nakon što je u 90. minuti utakmice crveni karton zbog oštrog starta zaradio Zerbin. 

Juventus je tako obezbijedio treće mjesto sa 71 bodom, dok će Monza sezonu okončati na 12. poziciji s 45 osvojenih bodova.

Spomenimo i to da je u današnjoj utakmici šansu u drugom poluvremenu dobio Milan Đurić, bh. napadač koji je u 46. minuti zamijenio Colpanija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Juventus - Monza 2:0 (Chiesa 26', Sandro 28')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Kako je ovjerio ako Atakanta ima dvije utakmice manje i moze doc na trece mjeszo ja vas ne kontam .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi