Kapiten Vojvodine dobio otkaz jer su ga kamere snimile na utakmici Partizana

Zaista nesvakidašnja situacija

Kapiten Vojvodine dobio otkaz jer su ga kamere snimile na utakmici Partizana

S. Mlaćo

U srbijanskom nogometu zaista ima svega, ali sada dolazi nesvakidašnja situacija.

U srbijanskom nogometu zaista ima svega, ali sada dolazi nesvakidašnja situacija.

Naime, član Vojvodine iz Novog Sada Filip Malbašić dobio je suspenziju svog kluba, a razlog je između ostalih i KK Partizan.

Malbašić je odavno u nemilosti navijača Vojvodine, svi smatraju da igra loše i da treba napustiti klub, no sada je sve kulminiralo.

Malbašić je otišao gledati utakmicu Eurolige između Partizana i Efesa. Snimile su ga kamere, zbog čega su se pobunili brojni navijači Vojvodine.

Smatrali su da je ovim potezom dodatno provocirao, te je klub odlučio da se raziđe sa njim. On je u Vojvodini igrao dva puta. Prvo u sezoni 2016/17, a zatim se vratio 2022. godine.

Oglasi

Nije ga išlo ove sezone i nekako je prekid saradnje bio očekivan, no odlazak na utakmicu Beograđana mu je presudio.

Zanimljivo da je on bio član FK Partizan 2013. godine kao posuđeni igrač, no navijači popularne Voše nisu mogli da mu oproste ovaj potez.

U drugom mandatu u Vojvodini Malbašić je upisao 49 nastupa, te se upisao u listu strijelaca sedam puta.

Malbašić je bio i kapiten Vojvodine, a ima bogato iskustvo u inostranstvu. Nastupao je i za Hoffenheim, Tenerife, Cadiz, te Burgos. Iz Burgosa je i stigao u Vojvodinu.

Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Srbije, no nije zaigrao za A tim.

Šta će odlučiti sada, ostaje da se vidi. Sigurno će odmoriti do kraja sezone, a onda krenuti u nove izazove.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vojvodina je danas gostovala kod Javora u okviru 23. kola Super lige Srbije, te osvojila 'samo' bod. Završilo je 2:2. Ovaj klub je sada na sedmom mjestu, te ima 31 bod.

Ovaj rezultat je svakako dobar i za bh. trenera Feđu Dudiću jer njegov Radnički sada ima 35 bodova i zauzima peto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi