Navijači velikog rivala zvijezdu tima uhvatili na meču Partizana: "Ovo nam je kapiten?"

Nevjerovatna scena

Navijači velikog rivala zvijezdu tima uhvatili na meču Partizana: "Ovo nam je kapiten?"

M. Šljivak

Navijači u Srbiji uglavnom se dijele na 'partizanovce' i 'zvezdaše'. Ostali klubovi su svjesni toga, kao i činjenice da u svojim redovima imaju igrače koji uglavnom navijaju za jedan od dva najveća kluba u toj zemlji. Dokaz je kapiten FK Vojvodina Filip Malbašić.

Euroligaške utakmice KK Partizan privlače navijače sa svih strana svijeta. Apsolutno svi žele doživjeti atmosferu iz Stark Arene u kojoj svi u jedan glas bodre crno-bijele.

Kamera je na tribinama tokom utakmice Partizana i Anadolu Efesa uhvatila i poznato lice. Kapiten FK Vojvodina Filip Malbašić sa sinom je bodrio Partizan, a to je zasmetalo pojedinim navijačima ovog tima.

"Ovo nam je kapiten?", pitaju se na društvenoj mreži X i dodaje se:

"Niko ga ne vrijeđa, ali čovjek je član našeg kluba, nosi kapitensku traku. Ovaj potez nije prihvatljiv i zaslužuje ozbiljne posljedice", poručili su navijači FK Vojvodina.

Oglasi

Malbašić se u FK Vojvodina vratio 2022. godine iz španskog Burgosa. Ranije je dres ovog tima nosio u sezoni 2016/2017 kada je imao zaista odličnu sezonu koja ga je prodala u Španiju.

Karijeru je ovaj fudbaler počeo u Radničkom iz Beograda, igrao je potom za Rad, da bi 2012. godine otišao u Hoffenheim.

U redovima njemačkog tima nikad nije dobio šansu. Uslijedila je posudba u FK Partizan, a zatim i u poljsku ekipu Lechia Gdansk.

Dres Vojvodine bio mu je odskočna daska za dalje. 2017. godine iz ovog kluba pravi transfer u Tenerife, a pored ovog kluba igrao je još za Cadiz i Burgos, prije nego se 2022. godine odlučio vratiti u Novi Sad.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dobio je Malbašić kapitensku traku Vojvodine. Ipak, ove sezone igra dosta skromno, pa je u 23 odigrana meča ostvario učinak od gola i asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi