Srbin je u Cityju najavljen kao veliki projekat - Dvije godine kasnije igrat će drugu ligu

Stevanović u Ligue 2

Srbin je u Cityju najavljen kao veliki projekat - Dvije godine kasnije igrat će drugu ligu

M. Šljivak

FK Partizan je u januaru 2021. godine ekipi Manchester Cityja prodao talentovanog ofanzivca Filipa Stevanovića za osam i po miliona eura. Građani su tada 18-godišnjaka najavljivali kao veliki projekat, no on nije ispunio očekivanja i dvije godine kasnije potpisao je ugovor s francuskim drugoligašem Troyoesom.

Filip Stevanović momak je koji je kao tinejdžer plaćen čak osam i po miliona eura. Manchester City je smatrao da je on pravi ulog za budućnost, ali su se u redovima engleskog šampiona itekako prevarili.

Dvije godine kasnije Stevanović nije prikazao ništa što bi ga uvelo u konkurenciju za prvi tim Cityja, pa je otišao na novu posudbu, ovog puta u redove francuskog drugoligaša Troyes.

Posao će ubrzo biti ozvaničen i ovaj 20-godišnji krilni napadač će naredne sezone igrati u Ligue 2 i vidjet ćemo hoće li išta napraviti u redovima ovog kluba.

Prethodne posudbe u nizozemskom Heerenveenu i portugalskoj Santa Clari nisu prošle uspješno. Stevanović se nije snašao i vraćao se u City poprilično nezadovoljan.

Oglasi

Dobra stvar je svakako što je Filip Stevanović još uvijek dovoljno mlad da napravi nešto u karijeri. Tek mu je 20 godina i ispred njega je još dosta godina profesionalnog fudbala.

Međutim, jasno je kako izbor Cityja nije bio najbolji za karijeru ovog mladića. Partizan ipak nije mogao odbiti veliku ponudu koju su Građani poslali i to je glavni problem u svemu.

Sezona u Troyesu sigurno će biti veoma bitna za njegovu budućnost. Eventualna eksplozija bi mu mogla donijeti dobar posao, ali realno je da ga u dresu Cityja nikada nećemo vidjeti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Filip Stevanović je samo jedan u nizu mladih fudbalera koji su napravili pogrešan korak u karijeri, ali on još ima vremena da se sve popravi.

Treba napomenuti da je mladi fudbaler proizvod beogradskih crno-bijelih i drugi je najmlađi strijelac u historiji kluba.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi