Englezi imaju čudo među stativama i slavni golman će uskoro zbog njega pakovati kofere

James Trafford je čudesan

Englezi imaju čudo među stativama i slavni golman će uskoro zbog njega pakovati kofere

Midhat Šljivak

Mlada reprezentacija Engleske osvojila je naslov prvaka Evrope pobjedom nad selekcijom Španije od 1:0. Junak trijumfa U21 selekcije Gordog Albiona je mladi golman Manchester Cityja James Trafford koji je u 99. minuti s dvije čudesne odbrane spasio svoju reprezentaciju. Golman je to kojem se predviđa velika budućnost i svi o njemu govore s oduševljenjem

James Trafford je junak Engleske. Ovaj 20-godišnji čuvar mreže Manchester Cityja odbranio je penal u finalu Evropskog prvenstva protiv Španije, a zatim i još jedan zicer u 99. minuti meča.

[twitter]https://twitter.com/FutbolPetit/status/1677745803501207552[/twitter]

Trafford je nogama skinui udarac Abela Ruiza s 11 metara, lopta se odbila do Gabriela Viege, no ponovo je čudesni 20-godišnjak skinuo udarac i sačuvao je prednost svoje selekcije koja slavi naslov prvaka Evrope.

Na prvenstvu je Trafford sačuvao mrežu. U svih šest utakmica ostao je bez primljenog gola i nije zato nikakvo čudo što se određene ekipe već bore za njegov potpis.

Oglasi

Novi član Premier lige Burnley spreman je 'iskeširati' 19 miliona funti Manchester Cityju za ovog momka. Ipak, pitanje je hoće li na to City pristati, iako pored Edersona sigurno neće dobiti šansu da brani.

Trafford je ozbiljan projekat za budućnost. Svjesni su su Manchesteru da imaju fenomenalno golmana zbog kojeg bi Ederson ubrzo mogao pakovati kofere, posebno ako se desi da mladi čuvar mreže nastavi s brilijantnim partijama, gdje god bude nastupao naredne sezone.

U dresu Boltona je prošle sezone imao rekordnih 26 'clean sheetova' i mnogi vjeruju da je on budući broj jedan engleske reprezentacije.

"James je na ovom prvenstvu pokazao da je vrhunski golman i da je veoma konstantan. Impresivno je ono što može. Uvjeren sam da će imati veliku karijeru", poručio je engleski selektor Lee Carsley.

I sam Trafford ima ogromno samopuzdanje. Ciljevi su jasni - broj 1 u Engleskoj i Manchester Cityju.

Oglasi

"Od početka profesionalne karijere u Accringtonu govorim ljudima da ću biti broj jedan u Engleskoj i Cityju. Želim igrati na najvećem mogućem nivou", poruka je ovog mladog momka.

Saigrači su također u nevjerici zbog kvaliteta ovog golmana. Izjava Colea Palmera to dokazuje.

"Auu. On je tako dobar. To se može vidjeti čak i na treninzima. Doslovno mu je nemoguće zabiti gol. Drago mi je što to i svi drugi vide. Zna dobro šta može, ali nije arogantan. Odličan je momak koji vjeruje u sebe", govori Palmer i dodaje:

"Kada je došao u klub svi smo pomislili ko je ovaj? Kako je vrijeme prolazilo samo bismo se pogledali između sebe i bili smo u nevjerici. Momak je koji gleda svoja posla i uvijek mu govorim da će biti svjetska klasa."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trafford je proteklu godinu i po proveo na posudbi u Boltonu, a ranije je branio za Accrington. Prošao je sve omladinske selekcije Cityja gdje je od 12. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi