Filipe Luis na oproštaju od Jorgandžija otkrio gdje nastavlja karijeru
(Foto: EPA) Danas je u prostorijama Atletico Madrida održana oproštajna pressica Filipea Luisa

Iskusni Brazilac se vraća u domovinu

Filipe Luis na oproštaju od Jorgandžija otkrio gdje nastavlja karijeru

Filipe Luis je po okončanju prošle sezone postao slobodan igrač, a već odavno je bilo jasno da neće produživati saradnju sa Atletico Madridom.

Dugo vremena se špekulisalo gdje bi 33-godišnji Brazilac mogao nastaviti karijeru, a sada je on i potvrdio koja će biti njegova sljedeća, a vjerovatno i zadnja stanica.

Iako su se čak i Barcelona, PSG i Wolverhampton pominjali kao opcije za iskusnog lijevog beka sada je postalo jasno da će se on vratiti u domovinu i kao slobodan igrač pojačati Flamengo.

Filipe Luis se danas oprostio od Atletico Madrida i najavio odlazak u Flamengo.

"Flamenguista sam od djetinjstva. Nije bilo lako donijeti odluku o odlasku iz Atletico Madrida, ali želim završiti karijeru u Brazilu".

Inače, Filipe Luis je prvi put u Atletico Madrid stigao 2010. iz Deportivo La Corune. Osvojio je LaLigu, Kup Kralja i Ligu Evrope u dresu Jorgandžija prije nego što je 2014. godine prešao u Chelsea. Iz Chelseaja se godinu dana kasnije vratio u Atletico.

Kada se sve sabere, Filipe Luis je odigrao 333 utakmice za Atletico Madrid i osvojio sedam trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam privilegiju biti dijelom najbolje ere ovog kluba. Želim se zahvaliti svima. Uživali smo u sjajnim trenucima. Danas je sretan dan jer sam dao sve što sam mogao u dresu ovog kluba... Jedinstveno je bilo igrati na Vicente Calderonu i svjedočiti prvim godinama Atletica na Wanda Metropolitanu. Vratit ću se ponovo, ovo je samo oproštaj mene kao igrača", izjavio je danas Filipe Luis.

Filipe Luis je karijeru počeo u brazilskom Figueirenseu, igrao je i u Urugvaju, dok je u Evropi bio član Realove "Castille", Ajaxa, Deportivo La Corune, Chelseaja i Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi