Filipe Luis nema dilemu: Messi je najbolji!

Messi poslije 11 godine nije u najužoj konkurenciji za prestižnu nagradu

Filipe Luis nema dilemu: Messi je najbolji!

Izostavljanje Lionela Messija iz najuže konkurencije za nagradu namijenjenu najboljem igraču svijeta izazvalo je brojne reakcije.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) je procijenila kako su ispred Messija u ovom trenutku Ronaldo, Modrić i Salah, a među onima koji se ne slažu s nominacijama je i Atleticov defanzivac Filipe Luis.

Brazilac nema dilemu kada je u pitanju titula za najboljeg igrača svijeta.

"U konkurenciju za tu nagradu treba da se nađu najbolji igrači na svijetu, za mene je to Messi. Sada i godinama unazad. Onog trenutka kad ne osvoji tu nagradu za najboljeg igrača svijeta, ona gubi kredibilitet. Messi je bez premca", kazao je Filipe Luis.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nagrada za najboljeg igrača svijeta će biti dodijeljena 23. septembra u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi