Kontradiktorni Filipe Luis sada tvrdi da je tražio transfer iz Atletico Madrida

Šta je prava istina?

Kontradiktorni Filipe Luis sada tvrdi da je tražio transfer iz Atletico Madrida

Iskusni lijevi bek Filipe Luis se ovog ljeta intenzivno povezivao sa napuštanjem Atletico Madrida, a špekulisalo se da je najzainteresovaniji za njegove usluge PSG.

Ipak, od potencijalnog transfera Filipea Luisa u PSG nije bilo ništa, a on je prije nekoliko dana istakao da nije insistirao na prelasku u redove francuskog velikana, te da je sretan u Atleticu.

Međutim, danas je 33-godišnji Brazilac potvrdio da je zatražio od čelnika Atletica da se njegov transfer u PSG realizuje.

"Postojao je interes PSG-a tako da sam o tome obavijestio Atletico i zatražio da mi dopuste da odem... Mislio sam da bi molo doći do sličnog dogovora kao kada je Gabi ovog ljeta napustio klub, jer je i on bio pod ugovorom samo još jednu godinu, ali u Atleticu nisu mislili tako", izjavio je Filipe Luis, prenosi Diario As.

Međutim, ponovo je Filipe Luis istekao da nije insistirao na transferu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nije istina da sam insistirao na transferu i razočaran sam u postupak kluba jer sam ovdje proveo tolliko godina", dodao je Filipe Luis.

Inače, Filipe Luis u ugovor sa Atleticom ima ugrađenu otkupnu klauzulu od 30 miliona eura, ali će narednog ljeta biti slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti