Filipe Luis pauzira tri sedmice

Zbog povrede prepona

Filipe Luis pauzira tri sedmice

Fudbaler Atletica Filipe Luis pauzirat će tri sedmice zbog povrede prepona, saopšteno je iz madridskog kluba.

U subotnjoj utakmici sa Valladolidom u kojoj je Atletico kao gost slavio sa 3:2, brazilski fudbaler je doživio povredu zbog koje je morao ranije napustiti meč.

Nakon pregleda magnetnom rezonancom utvrđeno je da je 33-godišnji Filipe Luis povrijedio preponu, pa je sasvim sigurno da se neće vraćati na teren do kraja 2018. godine.

To znači da će pouzdani bek Atletica sigurno propustiti utakmice sa Espanyolom i Sevillom, a povratak je predviđen za utakmicu sa Gironom koja se igra 9. januara u Kupu kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac je posljednji u nizu povrijeđenih igrača Atletica nakon Diega Coste, Jose Maria Jimeneza i Lucasa Hernandeza.

Filipe Luis je ove sezone nastupio na 13 od 16 utakmica Atletica u La Ligi, postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi