Valladolid stigao 0:2, ali se zatim ukazao Griezmann
Antoine Grizemann je do ovog meča postigao četiri gola, a danas se ta brojka povećala na šest. Odigrao je Francuz sjajan meč (Foto: EPA)

Trijumf Atletica

Valladolid stigao 0:2, ali se zatim ukazao Griezmann

Midhat Šljivak

Madridski Atletico savladao je kao gost Valladolid (2:3) u susretu 16. kola španske La Lige.

Odličan meč na kraju je pripao gostima iz Madrida, koji su golovima Nikole Kalinića (26.) i Antoinea Griezmanna (45. - penal), imali prednost od 0:2 na poluvremenu, ali domaći tim nije ni pomišljao da se preda.

Hrabra igra Valladolida se isplatila i u periodu od 57. do 63. minute su domaći poravnali. Prvo je defanzivac Calero pogodio za 1:2, da bi šest minuta kasnije Saul pogodio vlastitu mrežu za izjednačenje rezultata na 2:2.

Međutim, Atletico je uspio da stigne do tri boda u ovom meču. U 80. minuti ponovo se ukazao Antoine Griezmann koji pogađa za 2:3, te tako na pravi način kruniše današnju utakmicu sa dva gola i asistencijom.

Atletico se ovom pobjedom barem na jedan dan izjedančio sa Barcelonom na vrhu sa 31 bodom, dok je Valladolid trenutno 12. sa 20 bodova.

La Liga, 16. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valladolid - Atletico Madrid 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi