Mitrović ide iz Newcastlea, ali ostaje u Premiershipu?
Foto: EPA

Skauti ga gledali u dresu Srbije

Mitrović ide iz Newcastlea, ali ostaje u Premiershipu?

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović bi u januaru mogao napustiti Newcastle United.

S obzirom da ovaj 23-godišnjak gotovo nikako ne igra za Svrake u Premier ligi, gdje je ove sezone proveo samo 18 minuta na terenu, sve su glasnije špekulacije da će ubrzo promijeniti sredinu.

Engleski mediji donose vijest da su Mitrovića već gledali predstavnici Brightona i to na utakmici Srbije i Austrije u Beču, u kojoj je domaća selekcija slavila sa 3:2.

Nije navedeno kakve utiske skauti Brightona nose iz Beča, ali The Daily Mirror piše da će ovaj klub u januaru poslati zvaničnu ponudu za srbijanskog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aleksandar Mitrović je u godinama kada bi morao igrati više na klupskom nivou, pa je i za očekivati da ode u klub u kojem bi dobio bitniju ulogu nego što je ima u Newcastleu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi