Filipović: Čak sam i ja iznenađen ovolikim brojem golova
Foto: HŠK Zrinjski

Najbolji fudbaler Plemića u ovoj sezoni

Filipović: Čak sam i ja iznenađen ovolikim brojem golova

Veznjak Zrinjskog Miloš Filipović je ove sezone najbolji igrač mostarskog kluba za koji je postigao već 12 golova u Premijer ligi.

Filipović nije napadač, ali je ove sezone zasjenio sve kolege i trenutno zauzima drugo mjesto na listi strijelaca iza Ahmetovića (13).

"Iskreno, čak sam i ja iznenađen ovolikim brojem golova koje sam postigao. Naravno da znam svoje vrijednosti, ne podcjenjujem se, ali se na početku sezone nisam mogao ni nadati da ću biti baš ovoliko efikasan", priznao je na početku razgovora za SportSport.ba Filipović, koji je dodao:

"Zadovoljan sam, dobro igram i volio bih da ovako nastavim. Imam ambicije da budem prvi strijelac lige kada mi se već ukazala takva šansa, ali bio bih sretan i da budem među najboljim. Ne moram biti baš prvi, važnije mi je da klub pobjeđuje i da osvojimo treću uzastopnu titulu".

Plemići u subotu imaju možda i najteži ispit protiv Željezničara, a Filipović šansu vidi u domaćem terenu.

"Bit će to veoma teška utakmica. Trenutno je Željo prvi, ali normalno da idemo na pobjedu. Ovo je derbi i na stadion će doći mnogo ljudi, a mislim da će presuditi domaći teren. Na krilima navijača možemo ostvariti pobjedu koja bi nam mnogo značila u borbi za naslov".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miloš Filipović je postao prvi vezni igrač Zrinjskog koji je u jednoj premijerligaškoj sezoni stigao do brojke od 12 pogodaka, a rekord je do sada držao Armando Marenzi koji je u sezoni 2002./2003. u 31 utakmici postigao 11 pogodaka. Filipoviću je za 12 pogodaka bilo dovoljno 20 utakmica.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi