Filipović: Nikad ne reci nikad, možda jednog dana pred svima zapjevam himnu
Filipović oduševljen Mostarom, ne voli previše beogradske splavove, a san mu je zaigrati za reprezentaciju.

Krilni fudbaler Zrinjskog za SportSport.ba

Filipović: Nikad ne reci nikad, možda jednog dana pred svima zapjevam himnu · Intervju

Svjetsko prvenstvo, Liga šampiona, utrka za najboljeg strijelca lige, treća uzastopna titula i život u Mostaru samo su neke od tema o kojima je krilni fudbaler Zrinjskog Miloš Flipović govorio u razgovoru za SportSport.ba.

Brzonogi fudbaler igra sezonu života u dresu Zrinjskog. Iako se radi o veznom igraču, Filipović je prvi strijelac lige uz napadača Sarajeva Mersudina Ahmetovića i njih dvojica će u posljednjem kolu odlučiti da li će samo jednom pripasti ova nagrada ili će je podijeliti. Filipović sa Zrinjskim čeka Krupu, dok Ahmetović gostuje na Grbavici kod Željezničara.

Srbijanski fudbaler je rođen prije 28 godina u Kosovskoj Mitrovici, a u Zrinjski je stigao prije tri godine iz zvorničke Drine. On je bio u konkurenciji za najboljeg igrača Premijer lige za ovu sezonu, ali nagradu je na kraju osvojio Goran Zakarić iz Željezničara.

PREMIJER LIGA

"Cijela sezona je bila teška. Ali, ovo je moja treća uzastopna titula. Imali smo puno uspona i padova, ali ipak mislim da smo bili najkonstantniji i mislim da smo zasluženo na prvom mjestu. Kada smo imali 0:3 protiv Želje i situaciju da možemo imati minus sedam na tabeli, mislim da bi to bilo teško stići. Ta utakmica je presudila. Oni su pali psihički, a mi smo se digli. Kasnije se ispostavilo da je to presudilo jer smo ih na kraju prestigli. Oni su imali tri kiksa zaredom, a mi smo dobili te mečeve i došli na prvo mjesto".

Najbolji strijelac?

"Pa, iskreno, volio bih biti najbolji strijelac, posebno jer sam vezni igrač. Nadam se da ću postići još neki gol protiv Krupe i da Ahmetović neće dati nijedan Želji i da ću biti prvi strijelac. Sa saigračima nisam pričao o tome da mi pomognu da postignem neki gol protiv Krupe, najbitnije mi je da ekipa pobijedi. Neka sretniji ili bolji pobijedi na kraju, to bih samo mogao poručiti Ahmetoviću".

Najbolji igrač, najteži protivnik?

"Tri godine sam igrao sa Bilbijom. Statistika je na njegovoj strani, mislim da je on jedan od najboljih u Premijer ligi. Što se tiče najboljih defanzivaca, odnosno onih protiv kojih mi je bilo najteže igrati, to je Srđan Stanić dok je igrao za Želju. On je dobar i u defanzivi i u ofanzivi, bilo ga je veoma teško čuvati jer je dosta ofanzivno igrao".

SVJETSKO PRVENSTVO, LIGA PRVAKA 

Sigurno da bi igranje za Srbiju u Rusiji blo ispunjenje sna...

"San svakog igrača je zaigrati za svoju reprezentaciju, istrčati na teren i stati zapjevati himnu. Tako je to i moj san, ali nikada se ne zna, možda nekada budem bio pozvan za prijateljski meč, nadam se da će tako i biti na kraju. Iskreno, drago mi je što je Srbija na SP-u, nadam se da će dogurati što dalje. Barem prolazak grupe, pa onda šta Bog da. Po meni favorit turnira je Brazil. Što se tiče finala Lige prvaka, nadam se da će Liverpool pobijediti. Predviđam 2:1 za Redse".

BEOGRAD I MOSTAR

"Rođen sam u Kosovskoj Mitrovici, ali živim u Beogradu od osme godine, tu sam igrao za mlađe kategorije OFK-a. Dane odmora koristim za odlazak u Beograd, ali ne izlazim puno po splavovima kada sam tamo. Ne volim toliko splavove i kafane. Više sam sa drugovima ili porodicom na nekim drugim mjestima da možemo na miru pričati. Što se tiče Mostara, to je jedan od najljepših gradova na Balkanu. To je grad koji ima dušu, klima je fenomenalna, blizu je more...Iskreno, volio bih u budućnosti živjeti ovdje".

NASTAVAK KARIJERE

"Pa, volio bih napraviti jedan korak naprijed u karijeri ovog ljeta i skočiti koju stepenicu, otići u inostranstvo, kako bih se i novčano obezbijedio. Mislim da sam u najboljim godinama, da mogu najviše pokazati. Imam dobru sezonu iza sebe i nadam se da sam privukao inostrane klubove. Što se tiče klubova poput Željezničara ili Sarajeva, tu ne bih išao jer me u BiH interesuje samo Zrinjski. Imao sam već priliku da odem u Sarajevo, ali ne bih išao nigdje osim Mostara kada je u pitanju BiH".

Za kraj nas je interesovalo kako je nastala pjesma 'Hej Zrinjski ko nam brani', koju posljednjih godina slušamo u svlačionici mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa, tu pjesmu su navijači počeli pjevati. Tako je nastala pjesma, a mi smo je kasnije prenijeli u svlačionicu. Nastala je od navijača našeg kluba".

Dodajmo da je Filipović u tekućoj sezoni odigrao 31 utakmicu u Premijer ligi i postigao 14 golova uz deset asistencija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi