Filipović: Sarajevo je u velikoj formi, ali i mi ćemo se nešto pitati!
Miloš Filipović ove godine bori se s formom, no kako kaže, vjeruje da će rad i trud isploviti na vidjelo i da će opet biti onaj igrač iz prošle sezone kada je predvodio PL u svim relevantnim statističkim kategorijama.

Krilo Plemića još uvijek traži prošlosezonsku formu

Filipović: Sarajevo je u velikoj formi, ali i mi ćemo se nešto pitati!

Miloš Filipović u prošloj sezoni je bio udarna igla Zrinjskog i zasigurno najbolji igrač i svog tima kao i Premijer Lige koju je predvodio po broju pogodaka (16) i asistencija (14). Od početka ove sezone popularni Fića se bori s formom koja je daleko od prošlosezonske, ali kako kaže, vjeruje da će sve doći na svoje. 

"Ove sezone je nažlost drukčije u odnosu na prošlu, ali moram vam reći da u odnosu na prošlu sezonu ja još više radim i trudim se, ali izgleda tako je to u životu nogometaša. Sada ne ide ali s obzirom na to koliko rada i znoja ulažem u sve vjerujem da će se to sve okrenuti i da ću dostići razinu nogometa za koju znam da je posjedujem. Mada, volio bih reći da je sada manje bitno tko zabija, tko asistira, bitno je da pobjeđujemo i da ostanemo u utrci sa Sarajevom i Željom" - govori Filipović za SportSport.ba

"Sutra nas čeka izuzetno teška utakmica i takmac koji je u izuzetnoj formi. Kako je šef rekao, neće nas zavarati to što njima nedostaje nekoliko važnih igrača, sjajna je to ekipa koja ima adekvatne zamjene pa ne vjerujem da će se ti izostanci nešto bitnije odraziti na njihovu igru. I mi smo ostali bez pomoći nekoliko važnih igrača ali vjerujem da će svi koji istrče dati sve od sebe. Oni dolaze s pet bodova viška i sigurno neće imati toliki pritisak. Mi smo izgubili u Ugljeviku, no moram reći da nas taj poraz nije previše poremetio, arhivirali smo ga i okrenuli se ovom derbiju koji bi valjalo dobiti jer bi im se uspjeli primaći na samo dva boda. Cijeli tjedan smo se pripremali za ovu utakmicu, vjerujem da nećemo podbaciti" - najavio je Filipović sutrašnji derbi dvije prvoplasirane ekipe Premijer Lige, te se nada da će i kriza kroz koju prolazi uskoro stvar prošlosti.

Derbi između Sarajeva i Zrinjskog igra se sutra u 16:30h na stadionu pod Bijelim Brijegom,

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Ovaj me naslov podsjeti na sličan naslov koji je bio pred utakmicu Mladost-Sarajevo
14 4
Edin Merlin
Kec ko kuca !
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi