Finale Kupa u futsalu: Zrinjski u Sarajevu ostao neporažen

Mostarci kući idu zadovoljni

Finale Kupa u futsalu: Zrinjski u Sarajevu ostao neporažen

A. Beganović, foto: A. Berbić

U prvom finalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu odigranom u Sarajevu Centar i Zrinjski su odigrali bez pobjednika (3:3).

Iako je prije početka meča sarajevska ekipa bila favorit na terenu nisu uspjeli opravdati tu ulogu. Gosti iz Mostara stigli su do prednosti u 14. minuti preko Darka Raguža. 

Do 30. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je Emir Đuderija stvari vratio na početak, da bi četiri minuta kasnije Nijaz Mulahmetović doveo Centar do prednosti.

Međutim, u istoj minuti Josip Bošković pogađa za 2:2, da bi u 36. minuti Mulahmetović ponovo obradovao domaće navijače. Ali, ni to nije bio konačan rezultata pošto je Bošković u 39. minuti po drugi put savladao golmana domaće ekipe za konačnih 3:3.

Finale Kupa BiH u futsalu, prva utakmica:

Centar - Zrinjski 3:3 (Mulahmetović 2, Đuderija / Bošković 2x, Raguž)

Centar: Omerbegović, Jusić, Đuderija, Radmilović, Mulahmetović, Gvozdić, Kapo, Salčin, Pirić, Kahvedžić, Jelić

Zrinjski: Dujmović, Delić, Raguž, Ivanković, Drežnjak, Skuhan, Kozarić, Suton, Bošković, Hrkać, Vlaho, Ćavar, Sarić 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti