Finci oslabljeni protiv BiH: Lappalainen zbog stomačnih problema ne putuje u Zenicu

Problemi za goste

Finci oslabljeni protiv BiH: Lappalainen zbog stomačnih problema ne putuje u Zenicu

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra u Zenici protiv Finske utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi nisu baš briljirali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, ali još uvijek teoretski postoje šanse da se kroz kvalifikacije plasiramo na EP. Izabranici Roberta Prosinečkog u subotu dočekuju Finsku koja nas je u prvom meču iznenadila i savladala sa 2:0.

Finci su sigurno najpozitivnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu kvalifikacija jer se nalaze na drugom mjestu nakon šest utakmica sa 12 osvojenih bodova.

U Zenicu sigurno stižu kako bi izbjegli poraz, te da naprave dodatni korak ka plasmanu na EP. Selektor ove selekcije Markk Kanerva pred gostovanje u Zenici ima malih problema jer neće moći računati na Lassija Lappalainena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iz tabora selekcije Finske su na Twitteru objavili da Lappalainen neće igrati na Biliinom polju protiv naše reprezentacije jer ima stomačnih problema. On će ostati u Finskoj i vjerovatno biti u sastavu za meč protiv Armenije.

Top Komentari

Rajvosa2019
U petak jarane kad se ovi nasi baletani naderu , pola tima ce biti mahmorno i malaksavo/ sva sreca da Ibricic stara pijandura ne predvodi kolo
3 2
epa
Od straha ga protjeralo.... lijepi strah...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi