Finci poraženi od Ukrajine

Rival naše selekcije poražen

Finci poraženi od Ukrajine

Midhat Šljivak

Košarkaši Finske poraženi su danas od Ukrajine u prijateljskom meču rezultatom 75:70.

Rival naše selekcije na Eurobasketu doživjela je treći uzastopni poraz u pripremnim mečevima, iako su na startu priprema vezali nekoliko sjajnih pobjeda.

Dobro je Finska odigrala prvo poluvrijeme. Imali su u finišu prve dionice i 12 poena prednosti, a na odmor su otišli vodstvom od 10 razlike, 35:25.

Međutim, nastavak potpuno pripada Ukrajini. Potpuno su preokrenuli meč u svoju korist, te su stigli do pobjede u ovom meču.

Jamar Wilson je kod Finske ubacio 17 poena, Petteri Koponen je dodao 15, dok je na drugoj strani Pustozvonov ubacio 14 poena, a Randle i Fesenko su dodali po 13.

Protiv Finske naša selekcija igra 9. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.