Petev i Šehić pred Finsku: "Posljednji meč s njima jedna od najlošijih utakmica"
Foto: Screenshot

Press konferencija

Petev i Šehić pred Finsku: "Posljednji meč s njima jedna od najlošijih utakmica"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra meč 1. kola Lige nacija u Helsinkiju protiv Finske.

Danas je održana službena press konferencija pred ovaj meč, a prisutnim medijima se prvo obratio selektor Ivaylo Petev.

"Pokušat ćemo i da napravimo dobar rezultat i da se spremi ekipa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", rekao je selektor pa se osvrnuo na poraz od 1:3 u Zenici od istog protivnika u novembru:

"Sutra moramo da izgledamo puno bolje. To je jedna utakmica koju smo izgubil i ja se nadam da ćemo sutra izgledati dobro i nećemo griješiti kao u novembru."

"To je bila jedna od najlošijih utakmica. Siguran sam da smo naučili puno toga, imali smo šanse da zabijemo gol, nakon toga je naš golman odbranio penal, trebali smo se dići, ali onda greška i gol, druga greška gol i treća greška gol. Puno nam znači ta utakmica za budućnost", zaključio je, a kasnije na upit novinara dodao da misli na individualne greške igrača.

Osim Peteva, na pressici se pojavio i prvi golman našeg nacionalnog tima, Ibrahim Šehić. 

Oglasi

"Odigrali smo neke vrhunske utakmice, a neke gdje smo trebali biti dobri podbacili smo. To je zbog iskustva u ekipi, imamo mnogo mladih u ekipi koji trebaju da preuzmu odgovornost. Najveći je problem bio na domaćem terenu, dok u gostima nismo izgubili nijednu utakmicu. Sigurno da ima mnogo pozitivnih stvari, ali i negativnih na kojima moramo raditi."

Smatra da u ovom meču niko nikog ne može iznenaditi:

"Poznajemo se dobro, neće biti iznenađenja. Sutra očekujem pun stadion, jer je prošlog puta stadion bio prazan zbog korone. Spremni smo, momci su motivisani. Mislim da će biti interesantna utakmica i nadam se da ćemo se vratiti kući sretni i s dobrim rezultatom."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Napravili smo individualne greške, iako smo tu utakmicu dobro taktički spremili. Mladi momci nisu mogli ni kontrolisati emocije, cijeli stadion je očekivao pobjedu", rekao je Šehić, između ostalog, o novembarskoj utakmici protiv Finske.

Ono što za naše Zmajeve sada slijedi jeste službeni trening, a utakmica Finska - Bosna i Hercegovina igra se sutra s početkom od 18 sati. 

Top Komentari

shzloshzlo
Tesko da ista mognemo ako ne stavis od pocetka Hotica, Menala....mladi i brzi igraci a znaju zavaliti ,nezgodni za cuvanja...a budes li ti u igru ubaciovao razne Milicevice-pisi propalo!
4 0
Mostarac94
Ostavka !
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi