Rane iz prvog duela u Finskoj su još svježe: Mogu li Zmajevi večeras ostaviti bolji utisak?

Pobijedili nas sa 2:0

Rane iz prvog duela u Finskoj su još svježe: Mogu li Zmajevi večeras ostaviti bolji utisak?

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra u gostima protiv Finske meč prvog kola kvalifikacija za Mundijal.

Zmajevi nakon turbulentnih nekoliko mjeseci večeras imaju priliku za novi početak, a prva stanica je Helsinki i utakmica protiv Finske.

Finci su nam dobro poznati jer smo s njima igrali i u proteklim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U dvomeču smo imali polovičan uspjeh jer smo prvi meč u gostima izgubili sa 2:0, dok smo ih u revanšu ubjedljivo pobijedili sa 4:1.

No, mnogi smatraju da je porazom u Tampereu počeo pad tadašnjeg selektora Roberta Prosinečkog. To je bila jedna od lošijih utakmica Zmajeva, a Finci su to znali kazniti.

Domaći su tada poveli sa 1:0 u 56. minuti golom Pukkija, a isti igrač je 12 minuta kasnije zabio i drugi gol.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Međutim, nadamo se da će se bh. selekcija večeras u Finskoj predstaviti u boljem svjetlu, te da će ovo biti odskočna daska koja nam itekako treba.

Također, Mozzart vam nudi izuzetno dobru kvotu na pobjedu Bosne i Hercegovine u ovom meču, a sada je BiH i blagi favorit za trijumf. Opkladu na meč Finska - BiH ostavite OVDJE.

Top Komentari

cogoH
U revansu ubjedljivo 2 : 0 eeeeee moj causevicu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi