Konačno malo sreće i za BiH: Prevljak u 93. minuti pogodio za bod u Helsinkiju!
Foto - EPA

Bez pobjednika na otvaranju Lige nacija

Konačno malo sreće i za BiH: Prevljak u 93. minuti pogodio za bod u Helsinkiju!

M. Šljivak, foto: EPA

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Helsinkiju s Finskom (1:1) u susretu 1. kola grupe 3 B divizije Lige nacija.

Još jednu skromnu partiju odigrali su izabranici Ivayla Peteva. Ponovo su razočarale najveće zvijezde Edin Džeko, Miralem Pjanić, Rade Krunić koji se nisu vidjeli na terenu, ali je BiH spasio Smail Prevljak u nadoknadi vremena. 

Bh. selekcija dobro ulazi u meč. Izabranici Ivayla Peteva su imali veći posjed lopte, ali nisu uspjeli kreirati neku naročito opasnu situaciju pred golom Finske.

Potom se Finska budi. Domaća reprezentacija preuzima igru na svoju stranu i stvaraju nekoliko opasnih situacija pred golom Ibrahima Šehića.

U 40. minuti noćna mora bh. selekcije Teemu Pukki hvata dobar volej, Šehić brani. Nastavak akcije donosi pokušaje Loda i Kamare, ali Šehić ponovo brani.

Međutim, prilikom pokušaja Finaca Sanjin Prcić je igrao rukom. Sudija je pregledom VAR-a ustanovio da je to penal, a s 11 metara Pukki pogađa za 1:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a samo 20-ak sekundi igre u nastavku bilo je Pukkiju dovoljno da stvori novu veliku šansu pred golom BiH. Umakao je odbrani, ali sreća je pogledala Zmajeve.

Petev nakon toga vrši dvije izmjene. Iz igre vadi očajne Pjanića i Krunića, a u igru su ušli Menalo i Gojak. Ovaj drugi u 59. minuti stvara veliku šansu, šutira s 12-13 metara, no Vaisanen ga blokira u posljednji čas i spašava mrežu svog tima.

Menalo u 67. minuti ima dobru šansu. Hradecky ga međutim zaustavlja i propada dobra šansa za bh. tim koji je u tim trenucima pritisnuo Fince.

Ipak, izostala je završnica. Ništa konkretno napad Bosne i Hercegovine nije napravio u fazi napada, sve do 93. minute kada Smail Prevljak pogađa za veliki bod Bosne i Hercegovine (1:1).

Izmjene su ovaj put bile prave. Svježinu su u igru unijeli Menalo, Hotić, Prevljak i na kraju je bh. selekcija uspjela da osvoji jedan bod na uvijek neugodnom gostovanju.

Liga nacija, 1. kolo:

Finska - BiH 1:1

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:


Finska: Hradecky, Alho, Vaisanen, Ivanov, Shaughnessy, Uronen, Kamara, Schuller, Nissila, Lod, Pukki.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Gazibegović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac, Pjanić, Prcić, Hadžiahmetović, Krunić, Stevanović, Džeko.

Top Komentari

kaskada24
Gledajući PL i igru Zrinjskog, oni bi ovu Finsku dobili!
42 13
user1582294054
Hotić,Gojak i Menalo protiv Rumunije od prve minute....
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije