Fiorentina poslala Palermo u Seriju B, blijedi remi Intera

Serie A, 37. kolo

Fiorentina poslala Palermo u Seriju B, blijedi remi Intera

A. Haznadarević

U okviru 37. kola italijanske Serije A, odigrana su prva tri nedjeljna susreta u kojima je Fiorentina ostvarila pobjedu, dok su Genoa i Inter, kao i Chievo i Torino, podijelili bodove.

Fiorentina je pobjedom na svom terenu nad Palermom od 1:0 razjasnila dosta toga, pa su tako njihovi današnji protivnici ostali i bez teoretskih šansi da se spase od ispadanja iz elitnog ranga tamičenja. Trenutak odluke se dogodio u 41. minutu susreta, kada je Cuadrado uposlio Lucu Tonija, koji bez problema šalje loptu u gol Palerma.

 

Inter je nastavio pružati razočaravajuće partije, a ovoga puta tim iz Milana nije uspio ništa značajnije napraviti protiv Genoe, koja se nalazila na rubu ponora u drugu ligu. Susret je završen bez pogodaka 0:0.

 

Chievo i Torino su odigrali prilično dobru utakmicu u kojoj ipak nije bilo pobjendika. Poveli su domaći preko Thereaua u 10. minutu susreta, da bi Cerci iz jedanesterca devet minuta kasnije postavio konačnih 1:1.

 

Seria A, 37. kolo

Fiorentina - Palermo (Toni 41.)

Genoa - Inter 0:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Torino (Tereau 10 / Cerci 19)

 




 
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.