Fiorentina slavila u Bergamu i ostala u trci za Ligu prvaka

Odigran susret 32. kola Serija A u Bergamu

Fiorentina slavila u Bergamu i ostala u trci za Ligu prvaka

Atalanta je večeras na svom terenu u okviru 32. kola talijanske Serije A dočekala Fiorentinu. Gosti su slavili 2:0. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Denisa bio neprecizan. U 17. minuti prilika za goste, ali je Pasqual propustio da savlada golmana Atalante.

Domaćin je zaprijetio u 27. minuti susreta preko Bonaventure, ali se rezultat nije mijenjao. Novu priliku domaći su imali u 40. minuti, ali je Denis neprecizam. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je gost, ali je udarac Aquilanija zaustavljen.  

U nastavku prve prijete Viole, međutim Pizarro nije matirao golmana domaćih. Fiorentina u vodstvo dolazi u 61. minuti, a pogodak je sa bijele tačke postigao Pizarro. 

Nije tu Fiorentina stala, u 72. minuti susreta golmana Atalante matirao je Larrondo. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Fiorentina je stigla do velika tri boda u borbi za Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:


ATA 0-1 FIO by Samu21213


ATA 0-2 FIO by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.