Završeni su radovi na stadionu FK Borac: Pogledajte kako izgleda novi teren

Banjalučani potvrdili povratak u svoj dom

Završeni su radovi na stadionu FK Borac: Pogledajte kako izgleda novi teren

Samir Mlaćo
U FK Borac su veoma sretni što se konačno vraćaju na svoj stadion.

Naime, radovi na postavljanju hibridne trave na stadionu u Banjoj Luci su završeni pa će Borac narednog vikenda ugostiti FK Slbooda u svom domu.

Banjalučani su putem zvanične stranice postavili i fotografije sa stadiona, te teren zaista izgleda sjajno. Nadamo se da se neće pojaviti neočekivani problem te da će svi akteri imati sjajne uslove za igru, a bh. nogomet zvanično dobiti još jedan kvalitetan travnjak.

Sretan zbog povratka u Banja Luku je i šef struke Borca Vinko Marinović.

“Raduje nas činjenica da se vraćamo na naš stadion protiv Slobode i na toj utakmici pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat pred našim navijačima. Nije isto igrati utakmice na zamjenskom domaćinstvu i na svom terenu. Fokusirani smo prvo na utakmicu sa Igmanoma, a poslije nje ćemo više pričati o duelu sa Slobodom.”, rekao je Marinović.

Najavio je i sutrašnji meč sa Igmanom.

Oglasi

“Naš cilj je da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo povoljan rezultat. Prvenstvo polako dolazi u samu završnicu. Ostalo je još pet kola  do kraja polusezone i svi pokušavaju da osvoje maksimalan broj bodova prije pauze. U subotu igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima dosta iskusnih premijerligaških igrača poput Ramića, Hebibovića, Bodula, Dupovca. Ekipa puna iskustva, ekipa koja je u posljednjoj utakmici pobijedila Tuzla City. Kada se pogledaju njihove pobjede, oni igraju bolje protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele” , skenirao je narednog protivnika Vinko Marinović u najavi meča.

Pohvalio je ofanzivni dvojac Igmana.

“Cijela ekipa mora biti kvalitetna u svim fazama igre. Gledaćemo da se prezentujemo u što boljem svjetlu i da pokažemo šta znamo na najbolji mogući način. Ramić je u jako dobroj formi, ali ne smijemo dozvoliti da dolazi u situacije u kojima je jak, isto tako i Bodul koji igra odmah iza njega. Ponavljam, moramo gledati sebe i da u svakom trenutku imamo situaciju pod kontrolom” , kaže Marinović.

📢 Још осам дана! Сви на стадион 🔴🔵 ⚽ #FKBorac #Borac #BanjaLuka #AJBorac #mtelbh #imateprijatelje #Nektar ⚽

Posted by FK BORAC Banja Luka on Friday, October 21, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, radovi na stadionu u Banjoj Luci započeli su 01.06., te je planirano da sve bude gotovo u roku od dva mjeseca. Podsjetimo, krajem marta Nogometni savez BiH raspisao je međunarodni tender za izgradnju 12 hibridnih terena. Klubovi su morali koristiti zamjenske stadione, a mnogima je to stvorilo probleme, prije svega dodatne financijske troškove.

Trenutno se rade i tereni na stadionu FK Velež, stadionu Tušanj, te Asim Ferhatović Hase.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
dBd im se svaka travčica osusila
9 2
Taceoni
Da hoce ta trava Vicu pokriti bio bih sretan???
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi