Borac na lošem glasu: Sindikat fudbalere iz Srbije poziva na oprez

Raskinuta dva ugovora

Borac na lošem glasu: Sindikat fudbalere iz Srbije poziva na oprez

Eldar Ganibegović

FK Borac iz Banja Luke dobio je propisne kritike od strane Sindikata profesionalnih fudbalera iz Srbije čime nikako ne mogu biti zadovoljni.

Nedavno su Borac iz Banja Luke napustili Amar Begić i Goran Zakarić koji su sporazumno raskinuli ugovore.

Nešto ranije otišao je i Dejan Meleg putem Egipta, a sada je Borac ostao bez još dva igrača s kojima su ugovori raskinuti.

Još uvijek nisu poznata imena igrača koji su otišlo, no to se jasno vidi iz saopštenja koje je objavio Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost":

"Danas smo raskinuli dva ugovora naših članova koji su nastupali za FK Borac Banja Luka, zbog grubog kršenja ugovornih obaveza od strane kluba. Igrači četiri mjeseca nisu primili plate.

FK Borac Banja Luka je bez konkurencije klub sa najviše radnih sporova posljednjih desetak godina na prostorima bivše Jugoslavije. Gotovo da ne postoji član SPFN koji je nastupao za navedeni klub, a da nije završio na sudu.

Oglasi

Zbog svega navedenog, pozivamo sve naše članove na veliki oprez", objavili su.

Opis nije dostupan.

Ostaje nam da vidimo kako će na proljeće izgledati Borac i da li će biti konkurentan u borbi za Evropu kao što je to ove jeseni bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prvog dijela sezone Borac se nalazi na trećem mjestu s 33 osvojena boda.

Šest bodova više i utakmicu manje ima prvoplasirani Zrinjski, dok mu Široki Brijeg na drugom mjestu bježi samo tri boda. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
vode ispravnu politiku, nakše plaćati 2-3 suca nego 25 nogometaša.
4 0
denimen9
FC Astra Banja Luka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi