Đekanović: Cilj je titula, što prije želimo napraviti bodovnu zalihu!

Borac jučer savladao Travnik

Đekanović: Cilj je titula, što prije želimo napraviti bodovnu zalihu!

S. Mlaćo

Borac iz Jelaha dobru formu tokom priprema potvrdio je jučer u prijateljskoj utakmici protiv NK Travnik, člana Prve lige FBiH.

Jesenji prvak Druge lige Centar slavio je sa minimalnih 1:0, a šef struke Nebojša Đekanović zadovoljan je viđenim.

Drugi dio sezone je sve bliže, a Đekanović ne krije da je jedini cilj njegovog tima naslov prvaka i baraž za Prvu ligu FBiH.

"Bili smo dominantni u svim segmentima igre, stvorili smo dosta šansi, dok protivniku nismo dozvolili puno prostora. Oni su imali za 90 minuta dvije polušanse, te jednu 100 posto. Najviše su nam prijetili iz prekida,a mi smo imali kontrolu igre. Odlična provjera za oba tima, prava prvenstvena utakmica. Oni su najmlađa ekipa u Prvoj ligi, a i mi smo mladi. Preko 15 igrača je bilo do 21. godine. To je najveći uspjeh", kazao je Đekanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Bilo je promjena u igračkom kadru Borca.

"Doveli smo adekvatna pojačanja na pozicijama, duplirali smo, sve su to igrači 2000. godište, 2001., dakle do 21. godine. Svi su bili na nekom većem nivou, prošli ozbiljne škole fudbala i to nam omogućava veći roster, odnosno širinu za narednih 15 kola, te baraž".

Oglasi

Ambicije su jasne.

"Napadamo prvo mjesto, imamo 25 igrača u kadru, sve pozicije smo 'pokrili'. Osigurali smo se vezano za povrede, kartone i sve ono što nosi sezona. Neće biti lako, pogotovo nakon prvog dijela sezone gdje smo se istakli, pa će nam biti 50 posto teže gdje god dođemo. Svi će se dokazivati protiv Borca, svjesni smo toga. Famos je glavni konkurent, Krivaja je također tu. Mi imamo i lakši raspored prvih deset kola, te ćemo pokušati sve riješiti što prije, odnosno napraviti određenu bodovnu zalihu na vrijeme. Prvenstvo uvijek odlučuju manje utakmice".

Tim iz Jelaha mnogo bi značio eventualni povratak publike na stadione, s obzirom da je poznato koliko u tom kraju vole ovaj klub.

"Najviše se nadamo tome. Ovdje ljudi žive za Borac. Dolaze na treninge, prate sve... Duplo veće brojke bi bile na utakmicama, to je naša dodatna snaga, uz Uprava kluba. Svi dišemo zajedno. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi čekamo nastavak sezone", dodao je Đekanović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ovaj ambiciozni stručnjak upisao je program za UEFA PRO licencu, što je još jedan dokaz kvalitetnog rada.

"To je još jedna nagrada za sav rad i trud. Sve ide uzlaznom putanjom, ekipa, ja kao trener svaki dan napredujem. Hvala i ljudima iz Borca koji su mi dali priliku da napredujem kao čovjek i trener".

Top Komentari

user1611963159
Lijepa fudbalska priča, svaka čast!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi