FK Borac saopštio najbolje moguće vijesti svojim navijačima

Banjalučani su uspjeli

FK Borac saopštio najbolje moguće vijesti svojim navijačima

E. Škorić

Fudbalski klub Borac sve je bliže plasmanu u evropska takmičenja, a klub je danas objavio je u međuvremenu stigla i licenca.

Borac je jučer pobijedio sa 2:0 Željezničar i sa tri uzastopna trijumfa otvorio kapiju Evrope. Banjalučki tim je trenutno drugi sa 52 boda i ima sedam bodova više od trećeplasiranog Sarajeva, odnosno čak 10 više od četvrtoplasiranog Željezničara.

S obzirom da treći tim na tabeli ide u Evropu, Borac je na pragu da matematički ovjeri još jedan nastup na eurosceni.

"Obavještavamo javnost, a posebno navijače i simpatizere FK Borac da je naš klub dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima. Ovim je ispunjen uslov za odigravanje evropskih utakmica FK Borac", saopšteno je iz Borca.

Kao i većina bh. timova, Borac se svake godine suočava sa problemima i strepi za dobivanje licence, ali sada Banjalučani mogu da odahnu.

Objava FK Borac na društvenim mrežama oduševila navijače

Zrinjski je siguran učesnik u evropskim takmičenjima i samo je pitanje kada će osigurati titulu, a našu zemlju predstavljat će i Borac, dok se treći putnik još traži.

Pored Sarajeva, Željezničara i Širokog, šanse ima i FK Velež, koji će igrati finale Kupa protiv Zrinjskog.

Borac će u 29. kolu gostovati ekipi Veleža, a meč se igra u ponedjeljak, 1. maja. Do kraja sezone ovaj tim će još ugostiti Sarajevo, gostovati Posušju, ugostiti Slobodu i za kraj u Doboju odmjeriti snage sa Slogom Meridian.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije pet godina Borac nije uspio da dobije licencu za nastup u Premijer ligi BiH, ali je posljednjih godina situacija u klubu očigledno značajno popravljena i situacija je potpuno drugačija u odnosu na 2018. godinu.

Ranije ove godine bilo je glasina da bi Borac mogao biti izbačen iz evropskih takmičenja zbog neplaćenih obaveza, ali na kraju je bh. predstavnik samo novčano kažnjen sa 10.000 eura.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Mrs u pm !
2 0
nakopitam
Jebbo vam vico najmilije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi