Otvorena tri fronta: Slijede odlučujuće bitke za titulu, euroscenu i opstanak, pogledajte raspored

Premijer liga najzanimljivija u regionu

Otvorena tri fronta: Slijede odlučujuće bitke za titulu, euroscenu i opstanak, pogledajte raspored

A. Čaušević

Niti jedno nacionalno prvenstvo u regionu nije uzbudljivo kao Premijer liga. Tako je bilo u prošlosti, tako je sada, a tako će prema svemu sudeći biti i budućnosti. 

Crvena zvezda je već davno odbranila titulu prvaka Srbije, jučer je isto uradio i Dinamo u Hrvatskoj, dok je isto uradila i Budućnost u Crnoj Gori. Samo se u BiH još uvijek ništa ne zna. Otvorena su sve tri fronta. 

Bh. prvenstvo ulazi u posljednjih 360 minuta i čekaju nas odlučujuće bitke kako u borbi za prvaka, tako i u borbi za izlazak na međunardnu scenu. Neizsvjesnosti definitivno neće manjkati ni u donjem dijelu tabele jer i za opstanak ništa još uvijek nije gotovo.

Svakako najviše pažnje privlači duel Borca i Sarajeva za šampionski peha. Banjalučani i Sarajlije pred posljednja četiri kola ulaze potpuno izjednačeni na tabeli sa po 57 bodova. Odigrali su sve tri međusobna duela ove sezone te o pravku neće odlučivati u direktnom obračunu. 

Bordo tim je taj koji na papiru ima lakši raspored. Zimskog prvaka čekaju čekaju tri duela na stadionu Asim Ferhatović Hase. Domaćini su Slobodi i Radniku te "gosti" Olimpiku. Van bh. prijestolnice će putovati samo u Doboj kod Kaknja ekipi Mladosti. 

Oglasi

Borac u dva naredna meča ima neugodne ispite. Prvo će dočekati Zrinjski, nakon čega slijedi gostovanje Željezničaru. U posljednja dva kola slijede dueli sa tuzlanskim klubovima. Banjalučani će biti domaćin Tuzla Cityju te gosti Slobodi. 

Kolo Raspored FK Sarajevo Raspored FK Borac
30. Sarajevo - Sloboda Zrinjski - Borac
31. Mladost - Sarajevo Željezničar - Borac
32. Sarajevo - Radnik Borac - Tuzla City
33. Olimpik - Sarajevo Sloboda - Borac

Dok su Borac i Sarajevo praktično sigurni učesnici UEFA-inih takmičenja i igraju finale Kupa, za preostala dva slobodna mjesta u borbi za izlazak na euroscenu konkurišu četiri ekipe: Velež, Široki Brijeg, Zrinjski i Tuzla City. Sve četiri ekipe imaju nekoliko teških mečeva. 

Velež trenutno drži treće mjesto i u najpovoljnijem je položaju, ali je raspored neugodan za Rođene. Tuzla City je u najlošijem položaju, ali sve bi mogli okrenuti u naredna dva meča protiv Širokog Brijega i Veleža.

Širokobriježani su se pobjedama nad Zrinjskim i Željezničarom vratili na četvrto mjesto te praktično sami odlučuju o svojoj sudbini, dok će Zrinjski osim o sebi zavisiti i o ostalim rezultatima.

Kolo Raspored FK Velež Raspored NK Široki Brijeg Raspored HŠK Zrinjski Raspored FK Tuzla City
30. Velež - Željezničar Široki Brijeg - Tuzla City Borac - Zrinjski Široki Brijeg - Tuzla City
31. Tuzla City - Velež Sloboda - Široki Brijeg Zrinjski - Krupa Tuzla City - Velež
32. Velež - Sloboda Široki Brijeg - Mladost Zrinjski - Željezničar Borac - Tuzla City
33. Mladost - Velež Radnik - Široki Brijeg Tuzla City - Zrinjski Tuzla City - Zrinjski

Opstanak u društvu najbolji u četiri preostala kola će tražiti Mladost, Olimpik, Krupa i Radnik. Ovi timovi će odigrati i nekoliko međusobnih duela do samog kraja pa svako naredno kolo može donijeti promjenu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako su najugroženiji Krupa i Radnik koji trenutno drže dvije najlošije pozicije, ali Mladost i Olimpik i dalje ne mogu biti spokojni pa je za očekivati veliku dramu i na tom frontu. 

Kolo Raspored FK Mladost  Raspored FK Olimpik Raspored FK Krupa Raspored FK Radnik
30. Olimpik - Mladost Olimpik - Mladost Krupa - Radnik Krupa - Radnik
31. Mladost - Sarajevo Radnik - Olimpik Zrinjski - Krupa Radnik - Olimpik
32. Široki Brijeg - Mladost  Krupa - Olimpik Krupa - Olimpik Sarajevo - Radnik
33. Mladost - Velež Olimpik - Sarajevo Željezničar - Krupa Radnik - Široki Brijeg

Podsjećanja radi, naredno 30. kolo igrat će se u utorak i srijedu, dok će svi mečevi završna tri kola biti odigrana u istom terminu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
1.Sarajevo 2.Borac 3.Velez 4.Zrinjski 5.Siroki 6.Tuzla 7.zeljeznicmar 8.Sloboda 9.Mladost 10.Krupa 11.Olimpic 12.Radnik
14 3
Ajax11
Sarajevo sa 4 boda prednosti Šampion !
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi