FK Borac doveo još dva pojačanja

Prometno na Gradskom stadionu

FK Borac doveo još dva pojačanja

Edmir Škorić

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke nastavlja sa dovođenjem ovoljetnih pojačanja, a u nedjelju su potpisana dva igrača iz Srbije.

Ranko Jokić je defanzivac koji će pojačati zadnju liniju Borca, dok je vezni red jači za Stefana Fićovića.

Jokić igra na poziciji štopera i lijevog beka, a ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, mada nikada nije imao zvaničan nastup za seniore slavnog tima iz Beograda.

Od jula 2019. godine igrao je za Radnik iz Surdulice i odatle dolazi u redove jedne od najboljih ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dobra stvar za Borac je ta što neće imati status stranca jer posjeduje bh. državljanstvo.

Što se Stefana Fićovića tiče, igra na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog igrača. On je ponikao u Borcu iz Čačka, zatim igrao u trećoj ligi Srbije za Polet iz Ljubića, a u Borac dolazi iz Metalca iz Gornjeg Milanovca. Na Marakani je proveo godinu i po, ali ni on nije upisao debi za crveno-bijele.

Oglasi

Prethodno su za Borac potpisali Nemanja Mihajlović, Zoran Kvržić, Damir Hrelja i Jose Ricardo Cortes. Nije isključeno da Borac predstavi još neko novo lice do zvaničnog početka sezone.

Bilo je i odlazaka. Nedeljko Piščević se rastao sa klubom, također i Benjamin Tatar, dok su ugovori produženi sa Jakovom Blagaićem, Janezom Pišekom, Bojanom Pavlovićem i Aleksandrom Šubićem.

Borac je prošlu sezonu završio kao drugoplasirani tim Premijer lige i nastupaće u Evropi, a sa novim licima ovaj tim želi da napravi nešto više na eurosceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, ambicije su pred novu sezonu velike i želja je da se uključe u borbu za titulu, ali i Kup BiH.

Promjene koje se dešavaju na Gradskom stadionu ovog ljeta sugerišu da Borac zaista želi svojim navijačima pripremiti sezonu za pamćenje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Borac ce pokazat kakva je ekipa u evropi. Ne dajite im na znacaju ispadaju od ribara opet
5 0
Ne treba Borcu pojacanja dok je sudije Gigovica, on je za Borac najvece pojacanje.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi