FK Borac: Povratak sa stilom

Odlična polusezona iza Banjalučana

FK Borac: Povratak sa stilom

A. Čaušević

FK Borac je na pravom putu da se vrati u sami vrh bh. fudbala gdje je bio početkom ovog desetljeća kad su osvojeni Kup i titula prvaka BiH. 

Ako je slutiti po rezultatima iz minule polusezone Premijer lige za Borac se može reći da se u elitni rang vratio sa stilom.

Učinak od 35 bodova nakon 19 kola za povratnika u društvo najboljih se može okarakterisati kao izuzetan uspjeh te u redovima "velikana iz Platonove" svi moraju biti zadovoljni urađenim.

Tokom priprema Borac angažovano provjerenih i iskusnih imena, Stojan Vranješ sa 11 postignutih golova podsjeća na svoje najbolje dane, odbrana predvođena Markom Jovanovićem djeluje odlično i rezultati ne izostaju.

Banjalučani su prvi dio sezone završili na diobi drugog mjesta kojeg dijele sa Željezničarom i imaju svega bod manje od vodećeg Sarajeva te su definitivno među kandidatima za titulu prvaka.

Uprava Borca je prepoznala i rad trenera Branislava Krunića koji je za dobro odrađen posao nagrađen produženjem ugovora do 2021. godine.

U minuloj polusezoni na 19 mečeva ostvareno je deset pobjeda, pet remija i četiri poraza s tim da su Banjalučani posljednji put izgubili prije skoro tri mjeseca od Sarajeva s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači Borca su na pauzu otišli kao tim s najboljom formom i to sa nizom od devet mečeva bez poraza. U tom nizu upisano je sedam pobjeda što je rezultiralo probojom u sami vrh tabele.

Do sada se nikad nije desilo da ekipa koja izbori plasman u Premijer ligi odmah postane i prvak. Kako sada stvari stoje Borac će imati i više nego izgledne šanse da postane prvi klub kojem će to uspjeti.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milivoje
Mafijaški klub,nećete još dugo
1 3
kaskada24
Ljudi su razvalili polusezonu! Stalno se podmeće ta priča kako su studije tu nešto pomogle! Pogledajte igrače, igru, trenera i samu organizaciju kluba! Zasluženo treće mjesto uz naravno Nedostižno Sarajevo i Željezničar!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi