Husref Musemić nakon svega pokazao da je pravi gospodin

Čestitao Borcu

Husref Musemić nakon svega pokazao da je pravi gospodin

E. Škorić

Borac je danas u meču 27. kola Premijer lige slavio sa 1:0 protiv Igmana, ali je okršaj rivala obilježilo katastrofalno suđenje bijeljinskog sudije Dražena Marića.

Borac je do pobjede došao iz nepostojećeg penala, koje je u gol pretvorio Ninković, ali to je bila samo jedna u nizu pogrešaka sudijske ekipe na stadionu u Banjaluci.

Jedna od onih krupnih, osim kod penala, dogodila se krajem prvog dijela kada je suđen nepostojeći ofsajd Igmanu u trenucima kada je gostujući nogometaš imao mat poziciju za postizanje pogotka.

Trener Igmana Husref Musemić je tokom cijele utakmice negodovao, pa se samo nasmijao i ironično aplaudirao kada je dosuđen penal za Borac ili kada je četvrti sudija pokazao samo dva minuta nadoknade u 90. minuti.

Unatoč svemu, na kraju je čestitao sportski Borcu na pobjedi, a na press konferenciji je rekao:

Oglasi

"Prvo poluvrijeme je bilo dosta konfuzno s naše strane, mislim da nam nije bilo ni omogućeno da nešto više napravimo s obzirom da smo tek u 27. minutu dobili prvi faul. Kad je u pitanju drugo poluvrijeme, mislim da smo odigrali jako kvalitetno, imali smo svoje šanse i po igri iz drugog dijela zaslužili smo gol. Ponavlja nam se već u trećoj, četvrtoj utakmici da igramo puno bolje nego što nas rezultat prati, ali sve je to fudbal. Nadam se da će nam se u narednim mečevima nešto i vratiti iz takve igre i da ćemo imati i rezultat. Čestitam Borcu na pobjedi", rekao je Musemić na konferenciji za štampu.

Trener Borca Vinko Marinović nije bio zadovoljan partijom svojih izabranika u drugom poluvremenu, ali je zadovoljan osvojenim bodovima.

"Čestitao bih igračima na pobjedi, i mi smo u prvom poluvremenu odigrali dosta dobro, stvorili četiri, pet prilika da postignemo drugi gol, pa bi nam sigurno bilo lakše. Drugo poluvrijeme nismo odigrali onako kako smo planirali, dozvolili smo rivalu da napravi dvije-tri dobre prilike i dođe do izjednačenja. Imali smo i mi nekoliko kontri da dođemo do drugog gola, nismo, ali moramo biti zadovoljni ovom pobjedom i pripremati se za naredni meč u četvrtak protiv Željezničara", izjavio je Marinović.

Borac je siguran na drugom mjestu s 49 bodova i sve je bliže ostvarenju cilja i plasmanu u Evropu, dok je Igman na 10. mjestu sa 26 bodova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u srijedu i četvrtak nastavlja se Premijer liga. Igman dočekuje Slogu u važnoj utakmici u donjem dijelu tabele, a Borac ekipu Željezničara u četrtak. 

Biće to samo dvije od šest utakmica 28. kola, a apsolutno svi imaju motiv i cilj. Najrasterećeniji je HŠK Zrinjski koji bi već u srijedu trebao da osigura novu titulu, te da se posveti potom finalu Kupa protiv Veleža.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Veliki gospodin.Nazalost malo je vise ovakih osoba.Ja kao navijac Leotara moram konstatovati da meni nije jasno zato ovaj gospodin ne trenira Sarajevo ili reprezentaciju
4 0
user1675926959
Borac sinonim za fair play.U 30 minuti prave prvi faul.Gospodski nema šta . Hahaha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi