Marinović čestitao igračima, Musemić ništa nije rizikovao u izjavi

Nakon meča Borac - Igman

Marinović čestitao igračima, Musemić ništa nije rizikovao u izjavi

E. Ganibegović

U posljednjoj utakmici 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je ugostio Igman. Sudija Dražen Marić poklonio je domaćinu penal koji je izborio i realizovao Ninković, a nakon utakmice svoje komentare su dali i jedan i drugi trener. 

Iako se smijao na odluku Marića da pokaže penal, kao i na sudijsku nadoknadu od samo dvije minute, Husref Musemić u izjavi nije htio ni najmanje rizikovati neku suspenziju ili kaznu, pa je utakmicu prokomentarisao na sljedeći način:

"Mislim da smo konfuzno ušli u utakmicu. U nekim situacijama nam nije ni omogućeno da igramo, jer smo prvi faul dobili u 27. minuti. Drugo poluvrijeme druga priča. Zaslužili smo pogodak i nešto više. Ostaje žal. Treća ili četvrta utakmica da dobro igramo, ali nas rezultat ne prati. Valjda će se i nama jednog dana to vratiti."

Naredno kolo već za tri dana Igmanu donosi domaći duel protiv direktnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi, a Musemić je to ovako najavio:

Imamo relativno kratko vrijeme. Danas je ponedjeljak, a igramo već u četvrtak. Neki igrači danas nisu bili opravdano tu, neki su bili kažnjeni. Oni će se vjerovatno vratiti u četvrtak tako da ćemo imati drugačiju situaciju i nadam se da ćemo se oporaviti i pripremiti za ovu utakmicu."

Trener Borca, Vinko Marinović, zadovoljan je s tri boda, te je čestitao svojih igračima na pobjedi. 

Oglasi

"Prije svega čestitao bih igračima na pobjedi koja je za nas jako bitna za Evropu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali prilika da osim tog gola dođemo do još bolje prednosti. U drugom smo dozvolili protivniku da kreira šanse, na našu sreću nije postigao gol. Imali smo i mi šansi da postignemo drugi gol. Sve u svemu, mislim da su nam u ovom momentu tri boda najbitnija i ostaje nam još koji dan da se pripremamo za sljedeću utakmicu koja nas čeka u četvrtak."

Borac će za tri dana u 28. kolu ponovo biti domaćin, a u Banja Luku će doći trećeplasirani Željezničar.

"Igramo kući, derbi utakmica. Čekaju nas još Velež i Sarajevo. Mi ćemo raditi sve da se što bolje pripremimo i da stvari koje danas nisu bile dobre popravimo. Ako dođemo do tri boda imamo dobru situaciju pred sobom", kazao je Marinović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, svih šest utakmica u 27. kolu odlučeno je jednim pogotkom. Osim Borca i Igmana, postignuti su sljedeći rezultati:

Sloboda - Sloga 0:1
Željezničar - Široki Brijeg 1:0
Posušje - Leotar 1:0
Sarajevo - Tuzla City 1:0
Velež - Zrinjski 0:1

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Popij reglan pa gledaj Borac..
1 0
amircoralic
Jeli te stid Mari ovicu hebo ti vico sve po spik...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi