FK Borac je na potezu: Stigla ponuda za Vukovića, mladi igrač karijeru nastavlja u Poljskoj?

Poljski mediji pišu da ga želi Rakow

FK Borac je na potezu: Stigla ponuda za Vukovića, mladi igrač karijeru nastavlja u Poljskoj?

Endin Čaušević

U redovima prvaka Bosne i Hercegovine, FK Borac, spremaju se punom parom za novu sezonu i nastupu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Igrački kadar još uvijek nije kompletan, a čini se da bi Banjalučani mogli ostati bez važnog člana prvog tima Davida Vukovića.

Nakon što je u minuloj sezoni Borac uspio da osvoji titulu prvaka Bosne i Hercegovine u redovima banjalučkog tima došlo je do promjena u igračkom kadru, ali i na trenerskoj poziciji jer je umjesto Vinka Marinovića na to mjesto stigao Mladen Žižović.

Banjalučani se punom parom spremaju za početak nove sezone i jasno je da je glavni fokus trenutno na nastupu u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Borac je uspio da dovede već nekoliko pojačanja, a čini se da bi moglo biti i odlazaka kada je prvi tim u pitanju.

U centru pažnje našao se talentovani David Vuković koji je svojim partijama privukao pažnju nekoliko klubova van naše zemlje.

Tako poljski mediji uveliko pišu o tome da se Vuković nalazi na meti Rakowa koji pokušava dovesti ovog 20-godišnjaka u svoje redove.

Oglasi

Mediji u Poljskoj tvrde da je Rakow pokazao veliki interes za mladog igrača Borca, te da je navodno već poslao ponudu na adresu bh. prvaka, te sada čeka odgovor.

Rakow su već napustili Vladan Kovačević, Marcin Cebula i Giannis Papanikolaou, te je klub u potrazi za novim pojačanjima pred početak nove sezone.

Poljski Meczyki tvrdi da je Vuković upravo jedna od želja čelnika Rakowa i da su ozbiljno "zagrizli" za mladog igrača Borca, a da li će bh. prvak pristati da proda ovog 20-godišnjaka sigurno ćemo jako brzo saznati.

Inače, Vuković je ponikao u Borcu, a u klub se vratio početkom ove godina nakon posudbe od šest mjeseci u Laktašima.

Dobio je šansu u drugom dijelu sezone koju je u potpunosti iskoristio jer je na 14 mečava u WWin ligi zabio šest golova i upisao je tri asistencije.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Vuković se nedavno našao na spisku Sergeja Barbareza za utakmice protiv Engleske i Italije, ali je odlučio da se istom neće odazvati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi