FK Borac: Razočarani smo u klubove koji su pogazili riječ!

Nisu igrali prvo kolo

FK Borac: Razočarani smo u klubove koji su pogazili riječ!

S. Mlaćo

Startala je Druga liga Centar a nekoliko klubova ipak nije odigralo prvo kolo.

Razlog je sukob na relaciji NS ZDK sa NS FBiH oko toga ko će voditi ligu. Nogometaši Borca iz Jelaha nisu odigrali svoj meč protiv Rudara iz Breze, a ističu da su prevareni i razočarani.

Klubovi iz Zeničkog kantona smatraju da je sada po pravilima takmičenje trebao voditi NS ZDK, ali to se nije desilo, te je liga i dalje prepuštena Nogometnom savezu Bosanskopodrinjskog kantona. Pojedini klubovi ipak su odlučili da igraju prvo kolo, dok oni drugi nisu i sada ih čekaju kazne. 

Iz Jelaha su potvrdili su da će putovati na meč narednog kola kada gostuju Azotu. Oglasili su se saopštenjem za javnost.

"Kao prvo želimo da iskažemo svoje razočarenje zbog činjenice da devet klubova iz našeg kantona koji se takmiče u Drugoj ligi Centar ne mogu da budu jedinstveni među sobom i odani svom matičnom savezu, i smatramo da je upravo ta nejedinstvenost glavni razlog zašto u ovoj ligi klubovi i savez iz ZDK nemaju nikakav uticaj, naprotiv više uticaja ima savez sa jednim ili dva kluba od najbrojnijeg saveza.
Takođe smo razočarani i u postupke klubova koji su pogazili svoju riječ, i koji su nastavili takmičenje iako su potpisali da će stati uz matični savez, ali prije svega da će biti uz ostale klubove.
Ovdje želimo da naglasimo da je NK Usora od početka ovih dešavanja pristala na neigranje prvog kola samo ako svih devet klubova našeg kantona budu jedinstveni, i ako svih devet klubova budu imali isti stav.
FK Borac je takođe razočaran u regularnost samog takmičenja zbog svih neregularnosti koje su se dešavala u prošlim sezonama, ogorčeni smo suđenjem sudija iz Goražda koji su u prošlim sezonama bez ikakvog ustručavanja donosili odluke koje su naštetile našem klubu, u smislu plasmana i izrečenih kazni.
Ipak FK Borac je najviše razočaran rukovodsvom Nogometnog saveza Zeničko Dobojskog kantona jer nisu u stanju da ujedine svoje klubove, nemaju snage niti volje da zaštite ni sebe a pogotove ne svoje klubove, ali i pored svega toga FK Borac Jelah je stao iza svog matičnog saveza kada je to bilo najbitnije.
Ovim putem želimo da poručimo rukovodstu našeg kantonalnog saveza da se u budućnosti bore za prava svojih klubova i prava našeg kantonalnog saveza.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Moramo naglasiti da FK Borac Jelah žali zbog neugodnosti koje su zbog ovoga imali službena lica, sudije i delegati iz našeg kantona. Nadamo se da zbog svega ovoga neće imati posledice i ovim putem im javno dajemo podršku u njihovim budućim aktivnostima, a ukoliko budu imali problema sa savezom FK Borac Jelah će stati uz njih, čak i po cijenu napuštanja lige.
Iako smo u nedjelju znali da su mnogi klubovi prekršili potpisani dogovor, i iako smo znali da ćemo zbog neigranja biti kažnjeni, FK Borac je zbog date riječi i obaveze prema drugim klubovima i svojim navijačima u nedjelju zatvorio svoju kapiju, i tako još jednom pošteno pokazao da čvrsto stoji iza svoje riječi bez obzira na posledice.

Ipak Fudbalski klub Borac zbog očigledne nesloge i nejedinstva među klubovima, u dogovoru sa preostalim klubovima koji su nažalost ostali u manjini je donio odluku da nastavi takmičenje u sezoni 2020/2021, tako da će narednog vikenda fudbaleri FK Borac Jelah nastupiti.
Iskreno se zahvaljujemo svim klubovima i službenim licima koji su u ovim trenutcima pokazali jedinstvo i solidarnost , i želimo im puno uspjeha u nastavku sezone.
Zahvaljujemo se i našim navijačima koji su bili uz nas u svim ovim aktivnostima, i koji su nam uvijek i bezrezervno davali podršku, i pozivamo ih da nam i u budućnosti pruže svoju, nama vrlo važnu podršku", istakli su iz FK Borac.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

87618
Ako nam ovi iz Bosansko-Podrinjskog kantona uzimaju lovu koja nama pripada, onda ima smisla , ali klubovi trebaju odigrati utakmice koje su po rasporedu , a ostalo ce doci na svoje , i puno srece FK Borac Jelah u ovoj sezoni , i nemojte kukati na komsije (NK Usora) ili ti susjede.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi