Ivković: U Borcu svi vuku na istu stranu, u Želji to nije tako, neki tu vuku na svoju stranu

Govorio nakon meča na Grbavici

Ivković: U Borcu svi vuku na istu stranu, u Želji to nije tako, neki tu vuku na svoju stranu

S. Mlaćo
Borac je osvojio bod na Grbavici uz dosta sreće.

Bilo je 0:0, a nakon meča u Plavom salonu govorio je šef struke FK Borac Tomislav Ivković.

“Na početku su me savladale emocije... Osjećao sam se dobro na Grbavici, a utakmica je bila teška, tvrda... Željo je igrao kako sam i najavio, zaganjali su visoko, a mi nismo najbolje iskoristili kontre. Bilo je nekih situacija, ali po svemu, mislim da je ovo rezultat realan. Želji želim sve što želim i sebi“.

Dotakao se i situacije u Borcu, poredio sa Željezničarom.

“Željo je poseban, ali to može objasniti samo onaj ko je bio tu. To je istina, to osjećam. Respektujem ovaj klub, navijače, sve koji se bore da klubu bude bolje. Znam koliko je teško se boriti tu, pa mogu reći da svi u Želji ne vuku svi na istu stranu. Oni žele nešto na svoju stranu, ne samo pozitivno za klub. Ponos se nekada mora sakriti za dobrobit kluba. Želju poštuju u cijeloj BiH, gdje sam god došao. Željo to mora iskoristiti, a nisu iskoristili do sada. Nije to kada sam bio ja, ni sada kada je Mulalić, to je odavno. Ne mogu da to shvatim, bolji me ljudski to. Zar nema neko da može doći i napraviti nešto? Ova liga bez jakog Želje, nije liga. U Borcu svi vuku na istu stranu, svi se trude da osiguraju maksimalne uvjete“.

Pohvalio je pojedine igrače Željezničara, prije svega mlade..

“Beća, Subašić, Gasal mogu igrati kod nas. Nijedan drugi junior ne može biti u prvom timu Željezničara osim Kočevića. Sve ostale su priče iz kafića.“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li ostajete na klupi Borca?

“Imali smo dogovor da izvučem do kraja sezone, sada već razmišljam o novoj sezoni i mislim da ću ostati trener“.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ekspert
U Borcu najviše ulažu u sudački kadar.
10 0
Shaba
Da , da svi vuku, i klub i uprava, igraci i trener malo manje. I sudije i savez, malo vise. I presjednik najvise.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi