Da li će se Jakirović naljutiti na Ivkovića: "Cilj mu je Dinamo, nada se da će nešto od toga biti"
FOTO: FK Borac

Borac želi obradovati navijače

Da li će se Jakirović naljutiti na Ivkovića: "Cilj mu je Dinamo, nada se da će nešto od toga biti"

S. Mlaćo
Premijergaški derbi za vikend igraju FK Borac i HŠK Zrinjski.

Zrinjski je skoro pa ovjerio titulu, dok Borac vodi bitku za plasman u Evropu.

Sutra će na klupi Banjalučana sjediti Tomislav Ivković koji je sasvim očekivano došao sa pozicije sportskog direktora na trenersku klupu.

"Zrinjski je u odličnoj seriji, obaraju sve rekorde. Žele i dalje da ih ruše, da Bilbija bude najbolji strijelac. Moj prijatelj Jakirović obara rekorde jer mu je cilj da ide u Dinamo. U zajedničkim razgovorima sa osobama tamo blizu Međugorja  je u kontaktima, pa se nada da će nešto od toga biti. Njima svaka čast, maksimalan respekt, ali ja vjerujem u svoje igrače, u svoju ekipu. Mi isključivo moramo razmišljati o sebi, da mi budemo pravi, da uđemo maksimalno koncentrisani, agresvivni u utakmicu, da im ne dozvolimo da igraju njihovu igru. Trenirali smo dobro, spremali se ovu sedmicu na najbolji mogući način. Igrači su odgovorili maksimalno pozitivno, vidim da su motivisani i da žele na ovoj utakmici pokazati da imaju kvalitet i da mogu više nego što su dali do sada. Hoću da igramo fudbal i da uživamo“, kazao je Ivković.

Optimista je i Milan Vušurović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“ Samim tim što se nalaze na prvom mjestu i imaju takav niz, sigurno nas očekuje teška utakmica, ali očekujem da mi budemo pravi, očekujem jedan dobar ambijent. Ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u što većem broju. Imamo dva negativna rezultata protiv Zrinjskog i svakako želimo da prekinemo taj niz. Svi smo spremni i sa novim šefom, novom energijom želimo da napravimo pozitivan rezultat“, dodao je Vušurović.

Derbi u Banjoj Luci igra se sutra od 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Ivkovic je propalica, to svi znaju u Hr, a sada provocira. U Željezničaru je uzeo novac ocu od Kovačevića koji nije upisao ni minut i sada mu se ne javlja. Sakrio se kod Vice a cijelo vrijeme preko igrača busio bivseg trenera Miljanovica. Čovjek je propali kockar i samo gleda novac kojeg mu uvijek malo.
7 2
Realist
Vidit ces u subotu u 17h kako Borac i ti prolazite protiv Zrinjskog ove sezone. (1-5, 4-1, 3-0, 0-3)
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi