Barbarez na tribinama sa kojih se ori "Lopovi, lopovi", a sve zbog poteza Željezničara

Čestitka za goste

Barbarez na tribinama sa kojih se ori "Lopovi, lopovi", a sve zbog poteza Željezničara

Edmir Škorić

U 17 sati na Grbavici je počeo meč posljednjeg kola Premijer lige između Željezničara i Borca, koji je već osigurao titulu.

Borac je u prošlom kolu savladao Igman sa 4:3 i tako došao do treće titule, pa je na Grbavicu tim Vinka Marinovića stigao rasterećeno.

Bez pritiska je u zadnje kolo ušao željezničar, nakon što je prije nekoliko kola riješio pitanje ostanka u elitnom rangu bh. fudbala, tako da će ova utakmica biti onako "za dušu", prilika da se odigra napadački i da svi uživaju u igri.

A brojni navijači Željezničara nisu bili zadovoljni kada je njihov klub priredio cvijeće i čestitku za novog prvaka. "Lopovi, lopovi", orilo se s tribina.

Podsjećamo da je pobjedu Borca nad Igmanom obilježila sudijska lakrdija Aleksandra Njegomirovića koji je svojim odlukama oštetio goste iz Konjiica, a itekako pomogao domaćinu. Gol Kvržića postigntu je iz ofsajda, a sviran je i nepostojeći penal za Banjalučane.

Oglasi

Cvijeće za kapitena Borca

Na utakmici je i selektor BiH Sergej Barbarez, koji se našao u društvu Saše Papca. Mostarci prate duel Želje i Borca.  Tu si i Emir Spahić te Zlatan Bajramović.

Podsjetimo da je Barbabarez nedavno objavio spisak igrača na koje računa za mečeve protiv Engleske i Italije. Pozvao je tada i sjajnog mladog napadača Borca Davida Vukovića, no onda se on odlučio ipak ne igrati za nacionalni tim svoje zemlje uz navode da su on i njegova porodica dobili prijetnje.

Selektor na tribinama Grbavice

Željezničar je poveo protiv Borca sa 1:0, a strijelac je bio Boljević na asistenciju Hiroša iz praktično prve šanse na duelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 17 sati igraju se i mečevi Posušje - Zvijezda, kao i Široki - Sarajevo, a u toku je drugo poluvrijeme meča Igman - Zrinjski. Već je završen duel Posušja i GOŠK-a i Sloge (1:1), a dan ranije Velež je sa 5:1 slavio protiv Tuzla City na Tušnju. 

Borac ide u prvo pretkolo Lige prvaka, a u Konferencijsku ligu će Zrinjski, Sarajevo i Velež, dok su iz lige ispali Tuzla City i Zvijezda 09.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Da je bilo posteno sudenje bio bi Borac ispod Zeljeznicata na tabeli
3 1
Ende
Nije ih sramota. Vico ih u ligi ostavi, a oni fol njima "lopovi, lopovi"
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi