Iz Bosne iznijeli nevjerovatnu situaciju: "Utakmica je završila u 84. minuti, šta dalje očekivati"

Susret je završio podjelom bodova

Iz Bosne iznijeli nevjerovatnu situaciju: "Utakmica je završila u 84. minuti, šta dalje očekivati"

S. Mlaćo
Počela na nova sezone i na drugoligaškim terenima širom naše zemlje, a već u prvom kolu dosta uzbuđenja.

U Drugoj ligi Sjever nogometaši su bili itekako raspoloženi, postignuta su skoro četiri pogotka po meču.

U Mionici su remizirali Bosna i Priluk (2:2), a domaći su razočarani suđenjem.

Kritike su otišle na račun glavnog sudije Benjamina Berbića. Tvrde domaćini  da je utakmica završena u 84. minuti. 

Danas su se oglasili iz FK Bosna Mionica 3.

“Nakon što su se glave smirile da se osvrnemo na jučerašnju utakmicu. Nemamo običaj komentatisati suđenje i dešavanja, ali nakon onog jučer što smo doživjeli jednostavno moramo.

Oglasi

Prvo postavljamo pitanje kako je moguće da utakmicu sudi bivši igrač kluba koji je jučer igrao protiv nas a svi dobro znamo da je Benjamin Berbić prije par godina nosio dres tog kluba, ali da mi krenemo redom.

Od dolaska službenih lica i skoro pa ne pozdavljanje sa nasšm predstavnicima su se udaljili u dio terena gdje su bili do samog početka utakmice, a kada je utakmica krenula sve se moglo vidjeti sa kojom namjerom je došla delegacija od 4 čovjeka (3 sudije i delegat) .

Utakmica u kojoj je bilo pregršt faulova za gosta i gdje je ukupno za svih 84 minute za domaćina dosuđeno svega pa maksimalno 6 faulova, zatim prvi gol potpuno ne regularan (offside) zatim u slijedećem napadu prvi asistent ponovo pušta nedozvoljenu poziciju, ali ovaj put bez realizacije, da bi nekoliko minuta poslije po treći put pustio nedozvoljenu poziciju u kojoj gosti iznuđuju kazneni udarac. Poslije toga je naš igrač dobio i crveni karton. a kako i nece, kad je skoro cijela postava igrača dobila žute kartone. Pola od njih ni sam sudac nije znao zbog čega i kao šlag na tortu je bio to što je utakmica završila u 84. minuti.

Samo vam možemo poručiti gospodo draga, danas ćemo postaviti sve sporne situacije i ide sve u federalni Savez pa neka vas brani vaš nalogodavac ako ima argumente za to. Ovo što se jučer desilo u Mionici ne želimo da se više  ikome desi.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Ako je lakrdija u prvom kolu šta onda možemo očekivat u 12.-13.-14., itd itd.

Svima želimo puno sportske sreće i da ih zaobiđu ovakve utakmice i ovakve sudije, ali svi dobro znamo da iz kola u kolo sve će da bude gore i gore. Hvala i nadamo se da vas više nećemo vidjeti na zelenim terenima u dresovima gdje nosite državni grb kojeg ste jucer licno vi isprljali“, stoji u saopštenju FK Bosna Mionica 3.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...da nije sudio onaj sudija sa Africkog Kupa Nacija?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi