Salibašić sa Bosnom niže sjajne rezultate, sutra na megdan stiže lider iz Lukavca

Nekada sjajni ofanzivac sa bogatim inostranim iskustvom

Salibašić sa Bosnom niže sjajne rezultate, sutra na megdan stiže lider iz Lukavca

S. Mlaćo
Sutra se igraju zaostali susreti 16. kola Druge lige FBiH grupa Sjever.

Biće veoma uzbudljivo, s obzirom da lider Radnički koji suvereno gazi ka tituli prvaka putuje na megdan Bosni iz Mionice, dok u Seoni igraju Seona i Gornji Rahić, dva tima koja su također u samom vrhu tabele.

U Mionici se nadaju nastavku sjajnih igara, te vjeruju u podršku publike, s obzirom da ovaj duel izaziva dosta pažnje.

Na klupi Bosne je Muamer Salibašić, dobro poznato lice u bh. nogometu sa bogatim inostranim iskustvom, danas ambiciozni trener, trenerska budućnost naše zemlje.

Salibašić sa vrijednim čelnicima kluba radi kvalitetan posao, u pet utakmica drugog dijela sezone Bosna je upisala četiri pobjede, te jedan remi uz gol razliku 11:2, što dovoljno govori o kvalitetnom pristupu utakmicima, treninzima, te ozbiljnosti posla kojeg su se prihvatili svi, kako čelnici kluba, tako i trener Salibašić, te nogometaši i ostalo osoblje.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Ambiciozni trener definitivno je podigao ekipu na jedan potpuni viši nivo, što pokazuje i rezultati od kada je preuzeo ekipu.

Bosna je na trećem mjestu, a i protiv favorizovanog Radničkog žele domaći nastaviti u ritmu igara iz prethodnih kola.

Ukoliko se to desi, Radnički bi sutra mogao doživjeti tek drugi poraz ove sezone.

Meč na stadionu Jezero igra se sutra od 16:30 sati, a pravdu će dijeliti Franjo Ćulap iz Odžaka sa pomoćnicima Džemsudinom Gulamom iz Tuzle i Dževadom Zukićem iz Srebrenika.

Četvrti sudija je Admir Avdić iz Kalesije.

Igračka karijera Muamera Salibašića

U našoj zemlji nastupao je za Gradinu Srebrenik, Željezničar, Čelik, Omladinac Mionicu, FK Budućnost, NK Podgrmeč, Orašje, Zvijezdu Gradačac, a okušao se i u inostranstvu Degerfors (Švedska), Konyaspor (Turska), FK Varnsdorf (Češka), Sarawak (Malezija), Sabak (Malezija)...

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U Sarawaku je ostavio veliki trag, pružao nevjerovatne partije, redovno tresao protivničke mreže i bio ljubimac navijača. Potvrđuju to i brojni video klipovi kao potvrda brojnih majstorija iz Malezije.

Salibašić se odlučio okušati i u trenerskim vodama, ići korak po korak i definitivno je na pravom putu. Svi koji ga poznaju svjesni su bogatog iskustva koje ima iza sebe, brojnih priznanja, veliki broj poznanstava u svijetu nogometa, profesionalizma koji ga je uvijek krasio,  što je svakako skupa potrebno za ispunjenje krajnjeg cilja. U nogometu je samo nebo granica...

Top Komentari

enko
Ovaj novinar bi i ragu pod konja prodao koliko ga nahvali.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi