Berbić velika uzdanica Banovićana: Sjajan je osjećaj sa 16 godina dobiti šansu u seniorskom timu

Budućnost u vrhu tabele

Berbić velika uzdanica Banovićana: Sjajan je osjećaj sa 16 godina dobiti šansu u seniorskom timu

S. Mlaćo

FK Budućnost igra veoma kvalitetno ove sezone. Banovićani su podmladili ekipu, ali i dalje drže četvrto mjesto u Prvoj ligi FBiH.

Imaju priliku u završnici dodatno se približi vrhu tabele, a za vikend su gostovali kod novog prvaka NK GOŠK. Bio je to sjajan meč, a završilo je 2:2.

Ponovo je šansu dobio 17-godišnji Haris Berbić, koji se pokazao kao velika nada kluba.

 “Sjajan je osjećaj kada sa 16 godina dobiješ priliku zaigrati za seniorski tim, tada znaš da si na dobrom putu i da radiš kako treba. Igram na veoma odgovornoj poziciji stopera, kada pogriješiš nešto, to je vjerovatno najveća kazna, tj. gol. Šef Mujkić mi je dao priliku da se pokažem i nadam se da sam opravdao očekivanja“, ističe Berbić.

Utakmica u Gabeli završena neriješenim rezultatom NK GOŠK - FK Budućnost 2:2 Strijelci za naš tim bili su Anel Husić i Faruk Gogić

Posted by FK Budućnost Banovići on Sunday, May 14, 2023

Nada se da će Banovićani uspješno završiti sezonu. Za sada im ide odlično.

Oglasi

“Trenutno smo na četvrtoj poziciji u Prvoj ligi FBiH i cilj nam je završiti u vrhu tabele. Na meni je da još radim i nastavim sa dobrim igrama, ostalo ce doći samo po sebi“.

Berbić nastupa i za juniore FK Budućnost u Premijer ligi, a ima pravo nastupa i za kadetsku selekciju.

"Za juniore sam postigao tri pogotka, protiv Željezničara, Sarajeva i Željezničara iz Banja Luke. Imam pravo nastupa za kadetsku selekciju, ali ove sezone nisam upisao minutažu“, dodao je Berbić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budućnost trenutno ima 42 boda, a za vikend će dočekati HNK Tomislav koji je također u sjajnoj formi.

Tim iz Tomislavgrada je u posljednjih pet utakmica upisao tri pobjede i dva remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi