Federalni prvoligaš već ima novog trenera
Ikanović dobro poznaje ekipu i to mu je velika prednost

Tek je počeo drugi dio sezone

Federalni prvoligaš već ima novog trenera

S. Mlaćo

Tek je počeo drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH, a već imamo trenersku promjenu.

Naime, Budućnost je u 16. kolu u Tešnju bila bez glavnog trenera, Zehrudin Kavaozović se tik pred sami meč razišao sa Banovićanima, pa se ovaj klub našao u nesvakidašnjoj situaciji.

Poraženi su 2:0, sasvim zasluženo, jer nisu mnogo pokazali u Tešnju. Domaćima su bodovi itekako bili potrebni, te su svoj plan na kraju ostvarili.

U međuvremenu čelnici Budućnosti su reagovali i imenovali glavnog trenera.

Nisu imali mnogo izbora, već za vikend je novi meč, pa je na tu poziciju imenovan Emir Ikanović, koji je do sada bio pomoćnik u stručnom štabu.

Ikanović očekuje veoma zanimljiv izazov, a klub je njegovo imenovanje potvrdio putem zvanične stranice.

Oglasi

"Emir Ikanović je novi šef stručnog štaba FK Budućnost Banovići.

Sjajni bivši nogometaš FK Budućnost, uspješan na drugim životnim poljima i perspektivan trener dobio je podršku UO da u narednom periodu obnaša funkciji šefa stručnog štaba u našem klubu. Ono što smo započeli kroz afirmaciju "naše" djece koji su igrači, nastavljamo i sa trenerima.

Sretno Šumi", stoji u objavi FK Budućnost.

Ikanović će debi imati već u subotu protiv BFK Simm Bau na svom terenu.

Banovićani sigurno žele obradovati svoje navijače i biće zanimljivo ispratiti ovaj meč.

Pravdu će dijeliti Jure Delić iz Mostara sa pomoćnicima Andrijom Dolićem i Matejom Bevandom. Delić je javnosti poznat po skandalu iz 2021. godine kada je sudio meč BFK Simm Bau - HNK Orašje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tada je dosudio jedanaesterac za domaće koje je mnoge nasmijao, no ostao je na prvoligaškim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi